Η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών: Οι «Αμαζόνες» του Ελληνικού Στρατού!

0
1146

Η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών συγκροτήθηκε το 1988, με την αναδιοργάνωση των Ειδικών Δυνάμεων και προέρχεται από το 32ο Σύνταγμα Πεζοναυτών που κατά την αναδιοργάνωση οι δυνάμεις του υπήχθησαν στην ταξιαρχία.

Οι μονάδες – ανεξάρτητες υπό – μονάδες της ταξιαρχίας διεξάγουν εκπαίδευση σύμφωνα με τις Γενικές Οδηγίες Εκπαιδεύσεως/ΓΕΣ και τις Ειδικές Οδηγίες Εκπαιδεύσεως της Διευθύνσεως Ειδικών Δυνάμεων. 

Τα τάγματα πεζοναυτών και μερικώς οι υπόλοιπες μονάδες-ανεξάρτητες, υπομονάδες εκπαιδεύονται με έμφαση στα αντικείμενα πεζοναυτών και καταδρομών, που φαίνονται παρακάτω:

1. Φυσική στρατιωτική αγωγή.

2. Ατομική τακτική – Οπλομηχανήματα.

3. Πορείες – Βολές.

4. Καταστροφές – Ναρκοπόλεμος.

5. Συνεργασία με Τεθωρακισμένα και Πυροβολικό.

6. Συνεργασία με Ελικόπτερα, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία.

7. Ορεινό αγώνα.

8. Χειμερινή διαβίωση.

9. Αμφίβια εκπαίδευση.

10. Αγώνα πεζικού και νυκτερινή εκπαίδευση.

11. Ειδικούς αγώνες.

12. Ανορθόδοξο πόλεμο.

Στις ασκήσεις της Ταξιαρχίας συμμετέχουν και γυναίκες στρατιωτικοί, οι οποίες δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους άντρες συναδέλφους τους, καθώς διακρίνονται από ιδιαίτερα επιθετικό πνεύμα, δύναμη και αγάπη για την Πατρίδα. 

Παρακολουθείστε το ρεπορτάζ του ALPHA για τις γυναίκες πεζοναύτες, τις Αμαζόνες του Ελληνικού Στρατού που βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση και είναι έτοιμες να υπερασπιστούν οποιαδήποτε στιγμή την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας.

Δείτε το σχετικό βίντεο πατώντας ΕΔΩ……

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here