Θα είναι Εφιάλτης να δούμε Ελληνικά Leopard στην Ουκρανία!…του Δημήτρη Λιάτσου.

0
224

«Ελπίζω να μη δούμε Ελληνικά άρματα μάχης στην Ουκρανία»…λέει από τη Μόσχα ο Δημήτρης Λιάτσος και υπενθυμίζει τις δηλώσεις Λαβρόφ που αφορούν Ελλάδα και Κύπρο.

Ο έμπειρος δημοσιογράφος μεταφέρει τις πληροφορίες που έχει για την εξέλιξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Το σφαγείο συνεχίζεται και η Δύση κάνει ότι μπορεί για να συνεχιστεί η αιματοχυσία.

Η Κυβέρνηση των Ουκρανών εξακολουθεί να ζητά όπλα και χρήματα, την ίδια ώρα που στην Ουάσιγκτον έχουν αρχίσει να ακούγονται φωνές που ζητούν έλεγχο για το που πάνε τα όπλα και τα χρήματα.

Ουκρανικά ΜΜΕ: «Μεγάλης κλίμακας διαφθορά με τα χρήματα που στέλνει η Δύση για εξοπλιστικά» – Pronews.gr

Τα σκάνδαλα που αποκαλύφθηκαν στο Κίεβο μπορεί να οδηγήσουν σε «απόσυρση» Ζελένσκι ώστε μια άλλη Κυβέρνηση να μπει σε δρόμο διαπραγμάτευσης;

Ο Δημήτρης Λιάτσος απαντά σε αυτές τις πληροφορίες και τα σενάρια.

Υ.Γ. Το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς συγκλονίζει την Ουκρανία από την έναρξη της Ρωσικής εισβολής.

Παραιτήσεις αξιωματούχων και απολύσεις συγκλονίζουν το Κίεβο, ιδιαίτερα στο Τμήμα Ανώτατης Διοίκησης, καθώς ήρθε στο φως μια μεγάλη κλίμακα διαφθοράς, η οποία φαίνεται να είχε στόχο εκατομμύρια δολάρια της στρατιωτικής βοήθειας που λαμβάνει.

Ορισμένοι ανώτεροι Ουκρανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν την παραίτησή τους, μετά την αποκάλυψη αγορών προμηθειών για τον στρατό σε διογκωμένες τιμές.

Μεταξύ αυτών ήταν και ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας που ήταν υπεύθυνος για την υλικοτεχνική υποστήριξη.

Πέντε Περιφερειακοί Κυβερνήτες απολύθηκαν επίσης, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνήτη της πρωτεύουσας Κιέβου, καθώς και ορισμένων βοηθών υπουργών.

Αυτό ήρθε λίγες μέρες μετά την απόλυση του αναπληρωτή Υπουργού Δημοτικής Ανάπτυξης ως ύποπτος για δωροδοκία 400.000 δολαρίων.

Το Ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας έσπευσε να εκδώσει δήλωση για να καθησυχάσει τους δωρητές, λέγοντας ότι η αποχώρηση του αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας θα βοηθήσει στη διατήρηση της εμπιστοσύνης των διεθνών εταίρων.

Θα καταφέρει η Κυβέρνηση του Κιέβου να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του λαού της και των Δυτικών χορηγών υποστήριξης;

Γράφει χαρακτηριστικά η  ουκρανική εφημερίδα του Ντνιπροπετρόφσκ gazeta–fp.com:

«Στην αρχή της πλήρους εισβολής, οι αρχές στο Κίεβο αντιμετώπισαν ένα απροσδόκητο πρόβλημα. Δεν υπήρχε ούτε ένας εισαγωγέας όπλων στη χώρα, επειδή όλα τα χρόνια της ανεξαρτησίας, η Ουκρανία εξήγαγε μόνο όπλα. Ένας πόλεμος πλήρους κλίμακας απαιτούσε γρήγορες αποφάσεις.  Είναι αλήθεια ότι η βιασύνη συχνά παρείχε την ευκαιρία στους κατ’ επάγγελμα τυχοδιώκτες να πλουτίσουν σε βάρος του πολέμου».

Και πιο κάτω:

«Υπήρχαν τρομακτικές καταστάσεις όταν αρκετοί διαφορετικοί προμηθευτές από την Ουκρανία ανταγωνίζονταν μεταξύ τους και διόγκωναν την τιμή των όπλων. Και μάλιστα για αυτήν (την τιμή) που οι κυβερνήσεις – εταίροι ήταν έτοιμες να προσφέρουν στη χώρα μας απλώς ως δωρεάν βοήθεια»

«Στην πραγματικότητα, αποδείχθηκε ότι οι «επίσημοι εκπρόσωποι»…ήταν κοινοί  απατεώνες, όπως σημειώνεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here