Θα κάνει πόλεμο, θα σκίσει χάρτες, και τι δεν λέει ο έξαλλος Ερντογάν σε νέο παραλήρημα για την Ανατολική Μεσόγειο.

0
421

Είμαστε έτοιμοι για κάθε πιθανότητα και για κάθε αποτέλεσμα, δήλωσε ο Τούρκος Προεδρος αναφερόμενος στην ανατολική Μεσόγειο.

Στην ομιλία του στα εγκαίνια νοσοκομείου στο Γκιόζτεπε, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «θα καταλάβουν ότι η Τουρκία έχει την οικονομική και στρατιωτική δύναμη να σκίσει τους ανήθικους χάρτες και τα έγγραφα που της επέβαλαν».

«‘Η θα καταλάβουν με την πολιτική και διπλωματική γλώσσα ή με την πικρή εμπειρία που θα έχουν στο πεδίο της μάχης. Ως Τουρκία και ως τουρκικό έθνος είμαστε έτοιμοι για κάθε πιθανότητα και κάθε αποτέλεσμα. Εμείς δηλώνουμε σε κάθε πλατφόρμα, σε κάθε συνάντηση σε κάθε μήνυμα ότι είμαστε έτοιμοι για κάθε διαμοιρασμό υπό τον όρο να είναι δίκαιος», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Η χρησιμοποίηση από την Τουρκία των μεταναστών ως όπλο κατά της Ευρώπης και η παραβίαση του διεθνούς δικαίου απέναντι στην Ελλάδα με γεωτρήσεις σε Ελληνικό έδαφος, είναι «απολύτως ανεπίτρεπτα», καταγγέλλει ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, σε σημερινή συνέντευξη του στην αυστριακή εφημερίδα Kurier.

Ταυτόχρονα, ο ίδιος προειδοποιεί ότι «εάν τα δεχόμαστε όλα, εάν δεν είμαστε αλληλέγγυοι με την Ελλάδα, τότε αυτό θα επιτρέψει σε κάποιον σαν τον Ερντογάν να συνεχίζει και να υπερβαίνει διαρκώς τα όρια, και κάτι τέτοιο είναι σε μεσοπρόθεσμη βάση επικίνδυνο».

Σε σχέση με τα μελλοντικά προσφυγικά ρεύματα, ο Αυστριακός καγκελάριος παρατηρεί ότι «ο Έλληνες πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει εξαιρετική δουλειά, οι Έλληνες προστατεύουν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προστατεύουν και τα δικά μας σύνορα, και η Αυστρία διαθέτει αστυνομικούς και αξιωματικούς της ομάδας Cobra για την υποστήριξη της Ελλάδας».

«Αλλά, από την άλλη πλευρά υπάρχει ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως όπλο και προτρέπει μετανάστες να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη για να μας ασκήσει πίεση»…προσθέτει.

Απαντώντας στην ερώτηση «τι μπορεί να κάνει η ΕΕ για να αντιμετωπίσει την εκβιαστική πολιτική του Τούρκου Προέδρου», ο Αυστριακός καγκελάριος τονίζει ότι η ΕΕ «πρέπει επιτέλους να εμφανιστεί ενωμένη και αποφασισμένη».

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

Υ.Γ. Η άνευ προηγουμένου απειλή του Ερντογάν και η ολική επαναφορά του Ισραήλ στα Βαλκάνια…του Μιχάλη Ιγνατίου.

Οι τελευταίες δηλώσεις του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, (Που Μπορείτε Να Ακούσετε ΕΔΩ…..), αποτελούν – κατά τη γνώμη μου – τη μεγαλύτερη απειλή εναντίον του Ελληνισμού από την εισβολή του Αττίλα, τον μαύρο Ιούλη του 1974, όταν με τη βοήθεια του Χένρι Κίσιγκερ η κατοχική δύναμη κατέλαβε το 40% της Κύπρου.

Τον παρακολουθούμε χρόνια πολλά τον Ερντογάν. Από τότε που δεν ήταν τίποτα και μας τον είχε συστήσει, μαζί με τον Αμντουλλάχ Γκιούλ, ο εξαίρετος συνάδελφος, Λάμπρος Παπαντωνίου.

Τον παρακολουθούμε, λοιπόν, πριν εκλεγεί καν δήμαρχος, όταν πήγαινε στην Αμερική, με την οποία ερωτοτροπούσε. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην αρχή, και όταν πρωτοβγήκε από τη φυλακή, ήταν ο αγαπημένος των Αμερικανών και των Ευρωπαίων επειδή πίστευαν ότι θα έφερνε αέρα Δημοκρατίας στην Τουρκία. Και αντί Δημοκρατία έφερε ακραίο εθνικο-ισλαμισμό.

Ομολογώ ότι δεν τον άκουσα να εκτοξεύει ποτέ τόσο ευθεία απειλή εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου φυσικά. Και να μην κάνουμε λάθος: δεν πρόκειται για ανθελληνική ρητορική για να την χρησιμοποιήσει στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Είναι «διατριβή», είναι το σχέδιο μίας ομιλίας αν θέλετε αγαπητοί αναγνώστες, που προηγείται της τελικής εντολής. Μόνο που ξεχνά την ήττα στον Έβρο…Και το κάζο στο Αιγαίο τον Ιούλιο…Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρει και τρίτο μάθημα αν τολμήσει και κάνει τις απειλές πράξη.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

Υ.Γ.1. Συρίγος: Έχουμε σύγκρουση συμφερόντων Γαλλίας-Ρωσίας-Τουρκίας για την ανατολική Μεσόγειο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here