Θετικό κρίνεται το πρώτο δείγμα γραφής της νέας δημοτικής αρχής του ενιαίου Δήμου Κηφισιάς!

0
177

Μετά τη μεγάλη ανατροπή της 25ης Μαίου 2014, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γ. Θωμάκος αντί για τα συνήθη πανηγύρια προτίμησε να συστήσει κατά την πρώτη Γενική Συνέλευση του συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας» 13 επιτροπές, στις οποίες έλαβαν μέρος οι 88 υποψήφιοι του συνδυασμού αλλά και άλλοι, φιλικά προσκείμενοι, πολίτες.

Σκοπός ήταν η εξειδίκευση σημείων του προγράμματός του , η καταγραφή των ελλείψεων και των επικίνδυνων σημείων σε σχολεία, παιδικές χαρές, πάρκα, πλατείες και πεζοδρόμια, η ανταλλαγή απόψεων και η «συλλογή» νέων ιδεών. 

Οι επιτροπές συνεδρίαζαν ανελλιπώς καθ' όλη τη διάρκεια το καλοκαιριού (Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο) με ότι αυτό συνεπαγόταν για τους συμμετέχοντες.

Επίσης, ο κ. Θωμάκος – όπως είχε αποφασιστεί κατά την πρώτη Γενική Συνέλευση του συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας» – με αντίστοιχα κλιμάκια που εναλλάσσονταν επισκέφτηκε όλα τα σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) του ενιαίου Δήμου Κηφισιάς καταγράφοντας τα προβλήματα, τις ελλείψεις και τις αδυναμίες που υπάρχουν, προκειμένου να προχωρήσουν εγκαίρως οι αναγκαίες διορθωτικές παρεμβάσεις.

Ακολούθησαν επισκέψεις στις παιδικές χαρές, τους αθλητικούς χώρους, τα Αστυνομικά Τμήματα, τα ΚΑΠΗ, το Δημοτικό Πολυϊατρείο / Δρυμπέτειο, τα νοσοκομεία ΚΑΤ και Αγίων Αναργύρων ενώ συναντήθηκε και με το σωματείο εργαζομένων του Δήμου.

Τα θετικά αποτελέσματα ήρθαν ταυτόχρονα με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Δημάρχου κατά την 1η Σεπτεμβρίου και πριν την έναρξη του Σχολικού Έτους (11/09/2014) και την ανακοίνωση των Αντιδημάρχων (12/09/2014) και των εντεταλμένων συμβούλων 19/9/2014.

Με συντονισμένες προσπάθειες και σωστό προγραμματισμό από τους συνεργάτες του, το τμήμα καθαριότητας, η τεχνική υπηρεσία και το τμήμα πρασίνου του Δήμου μας, έδωσαν αυτό που έλειπε χρόνια από την Κηφισιά!!

Με την καθαριότητα στους αύλειους χώρους των σχολείων, την απομάκρυνση και επισκευή των πλέον επικίνδυνων σημείων, το κλάδεμα των παραφυάδων και των χαμηλών κλαδιών δόθηκε ένα πρώτο δείγμα γραφής σε πλήρη αντιστοιχία με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του συνδυασμού.

Θα δώσω δύο μόνο παραδείγματα:

-Δεύτερο Γυμνάσιο-Λύκειο Κηφισιάς, δεν πέρασε Γυμνασιάρχης ή Λυκειάρχης που να μην παρακαλούσε την υπεύθυνη υπηρεσία πρασίνου να κλαδέψει τις παραφυάδες της τεράστιας συκιάς, που έφταναν σχεδόν μέχρι τη μέση του δένδρου, με αποτέλεσμα οι μαθητές να έρχονται σε επαφή με τα φύλα της συκιάς και να γεμίζουν με φουσκάλες!

Όπως δήλωσε και ο ίδιος «Διαρκής προτεραιότητα έναντι οποιουδήποτε άλλου έργου θα είναι οι αξιοπρεπείς συνθήκες φιλοξενίας και εκπαίδευσης προνηπίων, νηπίων και μαθητών.»

Ταυτόχρονα ξεκίνησε και η απελευθέρωση των πεζοδρομίων από παράνομα εμπόδια και θάμνους όπως και η ανάδειξη των πινακίδων σήμανσης της τροχαίας που ήταν κρυμμένες από κλαδιά ή ξεβαμμένες αλλά και η ανάδειξη των εξαφανισμένων διαγραμμίσεων. Η συντήρησή τους θα είναι πλέον συνεχής.

-Ο αιωνόβιος αυτός πλάτανος μέσα σε λίγες μέρες όπως προαναφέραμε έδωσε τη θέση του στους πεζούς. Διασταύρωση Ελ. Βενιζέλου και Χαρ. Τρικούπη, μπροστά στην Εθνική Τράπεζα.

Και στο θεσμικό όμως επίπεδο έδωσε ο κ. Γ. Θωμάκος ένα πρώτο δείγμα γραφής με τη διεύρυνση της συμμετοχής της Αντιπολίτευσης στα Ν.Π. και τις Επιτροπές του Δήμου.

1) Σύμφωνα με το πρόγραμμα του συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας» και τις προεκλογικές εξαγγελίες, ήδη στην πρώτη συνεδρίαση 17/09/2014 ο νέος
Δήμαρχος ανακοίνωσε την ενίσχυση της Τοπικής Δημοκρατίας με διεύρυνση της συμμετοχής της Αντιπολίτευσης στα Νομικά Πρόσωπα και στις Επιτροπές του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς τόνισε την αναγκαιότητα της αναλογικότερης και δημοκρατικότερης εκπροσώπησης όλων των Συνδυασμών σε Επιτροπές και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ) του Δήμου λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Σκοπός μας είναι η διεύρυνση της συμμετοχής της αντιπολίτευσης στα Νομικά Πρόσωπα και στις Επιτροπές του Δήμου μας. Οι αναλογίες που είχαμε στο παρελθόν (11 εκπρόσωποι της Διοίκησης και 4 της Αντιπολίτευσης) ήταν άδικες και ως ένα σημείο και αντιδημοκρατικές».

Στις περισσότερες επιτροπές θα εφαρμοστεί τώρα το μοντέλο 9 προς 6, καθώς θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στη μειοψηφία να συμμετέχει όσο δυνατό περισσότερο στη λήψη αποφάσεων. Με τη νέα κατανομή, η Αντιπολίτευση αυξάνει τουλάχιστον κατά δύο θέσεις την συμμετοχή της σε Ν.Π. και Επιτροπές του Δήμου.

2) Επιπλέον ιδρύονται τρεις νέες Επιτροπές:

– Επιτροπή Επιχειρηματικότητας
– Επιτροπή Ασφάλειας -Πυροπροστασίας
– Επιτροπή Ζωοφιλίας. 

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here