ΘΡΙΑΜΒΟΣ του Αλέξη Τσίπρα στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

0
274

Σάρωσε στις  εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη των συνέδρων ο Αλέξης Τσίπρας καθώς οι πληροφορίες λένε ότι η Προεδρική τάση εμφανίζεται ιδιαίτερα ενισχυμένη  σε όλες τα περιφέρειες της Ελλάδας.

Μεγάλη πλειοψηφία για τις δυνάμεις των «Προεδρικών» καταγράφεται στις εσωκομματικές ψηφοφορίες στον ΣΥΡΙΖΑ για τους περίπου 5000 συνέδρους που θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο του κόμματος στις 14 με 17 τρέχοντος.

Συνεργάτες του Προέδρου  σημείωναν μάλιστα ότι το ποσοστό των «Προεδρικών»  δεν αποκλείεται να φθάσει το 75% έναντι 25% των στελεχών της «Ομπρέλας» μέσα στην οποία εντάσσονται και οι «53».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι δυνάμεις της «Ομπρέλας» πανελλαδικά κινούνται στην περιοχή του 20% ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στις μεγάλες νομαρχιακές στις οποίες η «Ομπρέλα» είχε συγκεντρωμένες δυνάμεις όπως του Κέντρου των Αθηνών, Πειραιά, Βόρειου τομέα  και Θεσσαλονίκης, τα αποτελέσματα καταγράφουν μια ευρύτατη πλειοψηφία των δυνάμεων που στηρίζουν το σχέδιο για διεύρυνση ανασυγκρότηση και μετασχηματισμό και τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή συλλογικής ηγεσίας από τη βάση.

Όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της προεδρικής ομάδας η ψήφος στους «Προεδρικούς» ήταν ψήφος  στήριξης των απόψεων και των διαδικασιών που έχει προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αφορά την εκλογή του Προέδρου και της ΚΕ από την βάση.

Μεγάλες οργανώσεις όπως των Ιωαννίνων, της Καστοριάς, της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και της Φλώρινας-που έλεγχε η «Ομπρέλα», αλλά πέρασε στα χέρια των «Προεδρικών»-είχαν μεγάλη συμμετοχή στην  διαδικασία της εκλογής των συνέδρων.

Σε ότι αφορά την συμμετοχή των μελών σ αυτή την διαδικασία οι «Προεδρικοί» ισχυρίζονται ότι στην επαρχία η συμμετοχή των μελών έφτασε ακόμα και το 90% ενώ οι «53» υποστηρίζουν ότι είναι γύρω στο 68%.

Ειδικά για την Αθήνα οι της «Ομπρέλας» ανεβάζουν την συμμετοχή γύρω στο 55% ενώ οι «Προεδρικοί» αρκετά παραπάνω.

Τα επίσημα στοιχεία αναμένεται να δοθούν σύντομα στην δημοσιότητα.

Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ.

Η συμμετοχή των μελών στην Κηφισιά σε αυτή την εκλογική διαδικασία ήταν αθρόα και έφτασε στα 55%.

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας εκλέχτηκαν «23» Αντιπρόσωποι και «4» Επιλαχόντες.

Στην πρώτη τριάδα της  λίστας  των Αντιπροσώπων εξελέγησαν οι ακόλουθοι:

1ος  Παναγιώτης Σκουρλέτης  Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής  Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
2ος Ευστάθιος Γρίβας  Γραμματέας της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ.
3ος Αγγελική Παπάζογλου Δημοτική Σύμβουλος Κηφισιάς, Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Κοινωνία Παρούσα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here