Ιγνατίου: Η έξοδος στις αγορές δεν προσφέρει από μόνη της τίποτα!

0
215

Με άρθρο του στο «Έθνος της Κυριακής», ο Μιχάλης Ιγνατίου θέτει το πλαίσιο της σημασίας που έχει η επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές για απευθείας δανεισμό, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις που διαγράφονται πλέον για την ελληνική οικονομία.

«Η έξοδος στις αγορές είναι όντως ένας σταθμός για τη μνημονιακή Ελλάδα. Αλλά η κίνηση αυτή από μόνη της, δεν προσφέρει τίποτα στους πολίτες. 

Οι ζωές τους δεν θα αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη, αντίθετα, για μεγάλο διάστημα θα συνεχίσουν να υποφέρουν, και οι νέοι να μην έχουν μέλλον.

Η έξοδος στις αγορές δεν σημαίνει το τέλος του ελληνικού προγράμματος και την αποχώρηση της τρόικας»…..σημειώνει μεταξύ άλλων στο άρθρο του ο Μιχάλης Ιγνατίου.

Παράλληλες συστάσεις Μάριο Ντράκι…..

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, τόνισε πως η επιτυχημένη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές δεν είναι αρκετή και έκανε συστάσεις στη χώρα μας να συνεχίσει τις προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η επιτυχία αυτή δείχνει ότι «οι αγορές αποτιμούν θετικά την πολύ σημαντική πρόοδο που σημειώθηκε στη χώρα», είπε ο επικεφαλής της ΕΚΤ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον.

Πρόσθεσε, ωστόσο ότι «είναι επίσης αλήθεια ότι αυτή τη στιγμή οι αγορές είναι πολύ, πολύ ευνοϊκές προς τους εκδότες χρέους σε ολόκληρο τον κόσμο».

Ακόμη σημείωσε πως «η προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής πρέπει να συνεχισθεί»!

Όπως υπογράμμισε ο Ντράγκι «αυτές οι τρεις προϋποθέσεις είναι ακόμη πιο σημαντικές ώστε η επιστροφή στις αγορές να μην είναι ένα εφήμερο γεγονός, αλλά η αρχή ενός «success story»!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here