Ιδιαίτερη τιμή……και στον Ηφαιστίωνα Παπαδόπουλο!

0
255

Πρόσφατα έγραψα για το πως τιμά ο Δήμος μας τη μνήμη της αείμνηστης Κυρίας Ελένης Ποταμιάνου της οποίας η οικογένεια πρόσφερε στο αλσύλλιο της οδού Ξενίας στο Κεφαλάρι, την μοναδικής τελειότητας παιδική χαρά κλπ. και πώς εξελίχθηκε η περί τούτου ιστορία.

Συνέχισα σε άλλο φύλλο, για να θυμίσω τη θυσία του ήρωα Παύλου Μελά που έδωσε τη ζωή του για τη Μακεδονία μας ξεκινώντας τον μεγάλο του αγώνα από το σπίτι του στην Κηφισιά επί της οδού Τατοίου 50.

Το σπίτι που συνεχίζει να ρημάζει στο βωμό μιας ακόμη απερίγραπτης αγνωμοσύνης και Εθνικής εντροπής.

Σήμερα δεν διστάζω να γράψω για τον μεγάλο δωρητή προς το Δήμο Κηφισιάς. Τον αείμνηστο Ηφαιστίωνα Παπαδόπουλο που το 1984 δώρισε στο Δήμο μας το οικόπεδο όπου σήμερα βρίσκεται χτισμένο το Δημαρχείο μας!

Και εδώ, όπως βλέπετε, ο σεβασμός στη μνήμη του σπουδαίου αυτού δωρητού περισσεύει: Όπως βλέπετε από τις φωτογραφίες που πήρα προ ελαχίστων ημερών, η αναγνώριση της δωρεάς βρίσκεται σκαλισμένη σε μαρμάρινη πλάκα σε ύψος ολίγων εκατοστών από το έδαφος κάπου στον εξωτερικό χώρο του προαυλίου του Δημαρχείου.

Σημείο που το βλέπεις και δεν το βλέπεις καθώς προσέρχεσαι. Προσωπικά διαφωνώ με την επιλογή. Η θέση της πλάκας θα έπρεπε να είναι πολύ πιο ευδιάκριτη, ανάλογη με την μεγαλόψυχα αισθήματα του δωρητού.

Αυτό όμως είναι μόνο η λεπτομέρεια. Το μεγαλειώδες εφεύρημα είναι αυτό που ούτε στη ζούγκλα του Αμαζονίου δεν θα τολμούσαν όχι μόνο να κάνουν, αλλά ούτε να το διανοηθούν οι κάτοικοι της περιοχής: Να στήσουν και να ορθώσουν μπροστά στην μαρμάρινη αυτή επιγραφή….έναν κάδο απορριμμάτων!!

Οποία τιμή στη μνήμη αυτού του γενναιόφρονα Δωρητή! Πάντως, συγχαρητήρια θερμότατα σ' αυτούς που σοφίσθηκαν αυτόν τον ευγενικό τρόπο για να τιμήσουν τον αείμνηστο Ηφαιστίωνα Παπαδόπουλο και να ευχηθώ "και εις ανώτερα" σε όλους τους Δημοτικούς μας Άρχοντες που μπαινοβγαίνουν καθημερινά στο Δημαρχιακό μας Μέγαρο, που – υποθέτω -βλέπουν αυτήν την ανεπανάληπτη ασχήμια και δυστυχώς φαίνεται να μην αντιλαμβάνονται τίποτα μα τίποτα απολύτως.

Μπράβο σας. Ελπίζω πάντως πως μετά την 1η Σεπτεμβρίου με την νέα Δημοτική αρχή, τέτοιου είδους θλιβερές πρωτοβουλίες θα λείψουν και θα ξαναβρούμε αυτά που χάσαμε και πιθανώς και άλλα.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here