Ιδού η Ρόδος….ιδού και ο νέος Κολοσσός!!

0
316

Η πρόταση νέων επιστημόνων, μεταξύ των οποίων τέσσερις Έλληνες, που φιλοδοξούν να ξαναστήσουν στα πόδια του τον νέο Κολοσσό της Ρόδου!

Το ύψος του σύγχρονου Κολοσσού θα είναι τετραπλάσιο από το περίφημο άγαλμα της αρχαιότητας και θα αγγίζει τα 150 μέτρα!

Τον Κολοσσό της Ρόδου ξανά στα πόδια του θέλει να στήσει μια ομάδα νέων επιστημόνων από το νησί του νοτιοανατολικού Αιγαίου!

Ένα σύγχρονο κτίριο ύψους 150 μέτρων – περίπου τέσσερις φορές μεγαλύτερο από εκείνο του περίφημου αγάλματος της αρχαιότητας!

Οι κ.κ. Αρης Πάλλας, Διονύσης Μπότσας, Ματθίλδη Πάλλα και Χρήστος Γιαννιάς, σε συνεργασία με πολιτικούς μηχανικούς και αρχιτέκτονες από την Ιταλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, φιλοδοξούν να κατασκευάσουν ένα σύγχρονο κτίριο ύψους 150 μέτρων – περίπου τέσσερις φορές μεγαλύτερο από εκείνο του περίφημου αγάλματος της αρχαιότητας- το οποίο θα φιλοξενεί στο εσωτερικό του εκθεσιακούς χώρους, πολιτιστικό κέντρο και βιβλιοθήκη, ενώ θα λειτουργεί και ως φάρος!!

«Η ιδέα για την κατασκευή ενός νέου προηγμένου Κολοσσού της Ρόδου άρχισε να διαμορφώνεται στα σχέδια και τις προθέσεις μας μετά την έκρηξη της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα», λεει στον «Ε.Τ.»…..ο Ρόδιος Άρης Πάλλας, αρχιτέκτονας και επικεφαλής της ομάδας, που έχει ως στόχο να μετατρέψει ένα από τα επτά θαύματα της αρχαιότητας σε επίτευγμα της…….Ελλάδας της κρίσης, αλλά και ολόκληρου του σύγχρονου κόσμου.

Το εσωτερικό του σύγχρονου Κολοσσού θα φιλοξενεί εκθεσιακούς χώρους, πολιτιστικό κέντρο, βιβλιοθήκη κτλ.

Την τετράδα των Ελλήνων επιστημόνων συμπληρώνουν και οι Ombretta Iannone (Αρχιτέκτονας) από την Ιταλία, Enrique Fernández Menendez (Πολιτικός μηχανικός) από την Ισπανία, και Eral Dupi (Πολιτικός μηχανικός) από το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Παρακολουθώντας, λοιπόν, την αυξημένη ανεργία να γκρεμίζει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μιας ολόκληρης γενιάς, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, με σκοπό την παρουσίαση λύσεων στα αδιέξοδα στα οποία οδήγησε η οικονομική κρίση χιλιάδες νέους, αναγκάζοντάς τους να φεύγουν στο εξωτερικό», αναφέρει ο ίδιος και συνεχίζει: «Έτσι ξεκινήσαμε τη μελέτη της κατασκευής ενός σύγχρονου κτιρίου, ενός σύγχρονου Κολοσσού, χωρίς ωστόσο να θέλουμε να μιμηθούμε τίποτα παλιό, πιστοποιώντας με αυτόν τον τρόπο τη δική μας συμβολή στην παγκόσμια Ιστορία».

Κόστος 250 εκατ. και έσοδα 2 δις. το χρόνο

Το συνολικό κόστος του «ουρανοξύστη» που θα έχει τη μορφή του «Θεού Ηλιου» υπολογίζεται στα 240-260 εκατομμύρια ευρώ και η διάρκεια κατασκευής του κυμαίνεται στα τρία με τέσσερα χρόνια.

Πάνω στο χέρι του σύγχρονου Κολοσσού θα φιλοξενηθεί μεγάλο μπαλκόνι το οποίο θα προσφέρει καταπληκτική θέα!

Σύμφωνα, μάλιστα, με τη μελέτη των οικονομολόγων της ομάδας, εκτός από τα έσοδα της λειτουργίας του, που εκτιμώνται στα 30 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, η επένδυση αυτής της κλίμακας θα επιμήκυνε και την τουριστική περίοδο κατά ένα 12μηνο, εκτινάσσοντας τα έσοδα του νησιού και της χώρας στα 2 δις. ευρώ το χρόνο.

«Όσον αφορά τη χρηματοδότηση του έργου, δεν θα επιβαρυνθεί ο Έλληνας πολίτης. Υπάρχουν διάφοροι και εναλλακτικοί τρόποι, όπως για παράδειγμα χορηγίες από μείζονα ιδρύματα της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.

Ένας άλλος τρόπος είναι να αυτοχρηματοδοτηθεί μέσω κινητοποίησης προσωπικοτήτων και της διενέργειας μιας διεθνούς εκστρατείας εξεύρεσης πόρων (Crowdfunding)»…..εξηγεί ο κ. Πάλλας.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

{videobox}vM6_FoDrNeA{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here