ΙΔΟΥ τι βάζει στο τραπέζι ο Ερντογάν: Πέντε προκλητικές αξιώσεις στο Τουρκικό «πακέτο» του διαλόγου…του ΜΙΧΑΛΗ ΨΥΛΟΥ.

0
175

«Κλαδί ελιάς» εμφανίστηκε να κρατάει ο εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν: «Το κλίμα αυτή τη στιγμή έχει καταστεί πολύ πιο κατάλληλο για την έναρξη των διαπραγματεύσεων” τόνισε ο Καλίν μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο Τύπου “Dogan News”.

Αλλά έσπευσε αμέσως να προειδοποιήσει ότι “οι απειλές εκβιασμού εναντίον της Τουρκίας δεν δίνουν αποτελέσματα. Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί πρέπει να το γνωρίζουν τώρα”.

Είναι σαφές ότι η Αγκυρα όλο και περισσότερο θα εμφανίζεται ως ο πιο καλός ο μαθητής μέχρι να ξεπεραστεί και τυπικά ο κάβος πιθανών κυρώσεων από τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή.

Έστω και αν δεν λείπουν οι φωνές, όπως της εφημερίδας Turkiye που λέει προκλητικά ότι η Άγκυρα «έχει το δικαίωμα να μπλοκάρει τη διέλευση των ελληνικών καραβιών από τα στενά του Βοσπόρου και να πολιορκήσει τα νησιά, τα οποία στρατιωτικοποιήθηκαν. Να κόψουμε την επαφή τους με την Αθήνα».

Σήμερα πάντως το βράδυ που ο πρόεδρος Ερντογάν θα μιλήσει και μάλιστα στα τουρκικά – όπως ανακοίνωσε – μέσω τηλεδιάσκεψης στην έναρξη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ αναμένεται να εμφανιστεί περισσότερο ως περιστερά και λιγότερο ως ιέραξ, κλίνοντας σε όλους τους τόνους τη λέξη «διάλογος».

Ποιος αρνείται όμως το διάλογο; Μόνο με διάλογο μπορεί να εκτονωθεί η κρίση. Το κρίσιμο ερώτημα όμως είναι ποια θα είναι η ατζέντα του διαλόγου; Η τουρκική εφημερίδα Sabah αποκαλύπτει επακριβώς τις πέντε προκλητικές αξιώσεις της Αγκυρας στον διάλογο με την Αθήνα.

Γράφει η τουρκική εφημερίδα: «Η Άγκυρα πάντα το έλεγε και το λέει: Να πάμε όλα τα θέματα του Αιγαίου στη Χάγη» σημειώνει η Sabah και προσθέτει:

«Τα πιο αμφιλεγόμενα ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών στο Αιγαίο είναι:

-η στρατιωτικοποίηση των νησιών,

-το status αμφισβητούμενων νησιών,

-ο εναέριος χώρος,

-τα χωρικά ύδατα και

-το FIR.

Ενώ η Άγκυρα έχει ζητήσει από καιρό να παραπεμφθούν αυτά τα προβλήματα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης “ως πακέτο”, η Αθήνα, γνωρίζοντας ότι έχει άδικο σε όλα αυτά τα θέματα, δεν θέλει να δώσει τη συγκατάθεσή της στην έκκληση της Άγκυρας και να προσφύγουν μαζί στο Διεθνές Δικαστήριο».

Τι δεν καταλαβαίνετε;  Πρέπει να γίνει επιτέλους σαφές!…

Για την Άγκυρα ο διάλογος δεν περιλαμβάνει μόνο το θέμα ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδα. Αλλά θα βάλει στο τραπέζι όλο το «πακέτο» των πέντε προκλητικών αξιώσεων έστω και λίγο λίγο, με τη μορφή της σαλαμοποίησης.

Δεν κρύβουν ότι θέλουν να εξαφανίσουν το FIR Αθηνών και να αποδεχτούμε την συν-διαχείριση στο Αιγαίο.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code