ΚΑΘΕΤΗ Δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου: Δυστυχώς όλοι κατάλαβαν τις ανακοινώσεις του «επισκέπτη» κ. Σταϊκούρα.

0
457

Δυστυχώς για τον κ. Σταϊκούρα, όχι μόνο εγώ αλλά όλοι οι πολίτες και άκουσαν και διάβασαν και κατάλαβαν τα «μέτρα» που εξήγγειλε. Δυστυχώς για την Ελληνική κοινωνία, ισχύουν όσα ήδη κατέγραψα στην πρώτη μου ανακοίνωση.

Καμία ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Καμία απευθείας επιχορήγηση των επιχειρήσεων που κλείνουν με ευθύνη της κυβέρνησης, καμία αποζημίωση για τους επαγγελματίες.

Καμία κάλυψη των μισθών των εργαζομένων, καμία προστασία των σχέσεων εργασίας τους, αλλά μόνο οι «επιλογές» της απόλυσης, της επιδοτούμενης ανεργίας και της μείωσης μισθών, που έχουν ήδη οδηγήσει σε 130.000 νέους ανέργους και το 12% των εργαζομένων με μισθούς έως 200 ευρώ.

Όσο για τον μισθό επί των ημερών μου στο υπουργείο Εργασίας, του υπενθυμίζουμε κάτι που μάλλον θέλει να ξεχάσει. Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά 11% και κατά 27% για τους νέους, με κατάργηση του ντροπιαστικού υπό-κατώτατου που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση της ΝΔ στην προηγούμενη θητεία του ίδιου στο υπουργείο Οικονομικών. Όλα αυτά τα γνωρίζει κάθε πολίτης της χώρας, όσο και αν ο κ. Σταϊκούρας παριστάνει τον…επισκέπτη.

Σε κάθε περίπτωση, ας δοκιμάσει ο υπουργός Οικονομικών να εξηγήσει την επάρκεια των «μέτρων του» στους εργαζόμενους στα καφέ, τα εστιατόρια, τον πολιτισμό, τα γυμναστήρια και τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που κλείνει.

Υ.Γ. Τα 9 νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας: Πακέτο με 2,3 δις € για τη στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

Εννέα πρωτοβουλίες για την ενίσχυση εργαζόμενων και επιχειρήσεων και την άμβλυνση των οικονομικών συνεπειών μετά τα νέα μέτρα για την πανδημία και τον νέο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Μεταξύ αυτών, η «επιστρεπτέα προκαταβολή 4 & 5» με τη μη επιστροφή του 50% των ποσών που θα εισπραχθούν, η υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 40% στα επαγγελματικά ακίνητα και την κύρια κατοικία, καθώς και οι διευκολύνσεις στις φορολογικές υποχρεώσεις.

Με τα σημερινά δεδομένα, το επιπρόσθετο κόστος των νέων μέτρων ανέρχεται σε 1,5 δις ευρώ για τον Νοέμβριο και στα 2,3 δις ευρώ έως το τέλος του έτους.

Συγκεκριμένα, το πακέτο των μέτρων έχει ως εξής:

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here