Καινούργια fillers μακράς διάρκειας προσφέρουν πιο φυσική ομορφιά!

0
232

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί ένα απόλυτα ασφαλές ενέσιμο υλικό το οποίο χρησιμοποιείται τα τελευταία 15 χρόνια τουλάχιστον.

Είναι φιλικό προς το ανθρώπινο δέρμα, αφού άλλωστε αποτελεί φυσιολογικό συστατικό του οργανισμού μας, και δεν προκαλεί αλλεργίες. Χρησιμοποιείται σε αινέσιμη μορφή για να γεμίσει επιφανειακές αλλά και πιο βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο. 

Η δράση του δεν περιορίζεται στο γέμισμα των ρυτίδων, αφού βρίσκει κι άλλες εφαρμογές. Μια από αυτές είναι η μεσοθεραπεία, που εφαρμόζεται στο πρόσωπο για να του προσφέρει λάμψη, καθώς και ενυδάτωση εκ των έσω. 

Επίσης μπορεί να εφαρμοστεί σε περιπτώσεις που επιθυμούμε να δώσουμε όγκο στα χείλη, στα ζυγωματικά ή στις παρειές-μάγουλα (το σημείο εκείνο του προσώπου που του προσδίδει ένα οβάλ σχήμα). 

Σημεία από τα οποία χάνεται συνήθως ο όγκος κατά τη διαδικασία της γήρανσης, αδειάζοντας έτσι το πρόσωπο. Με την τοποθέτηση του υαλουρονικού στα κατάλληλα σημεία, τονίζουμε τα ζυγωματικά και το αποτέλεσμα δείχνει πιο φυσικό. 

Εκτός όμως από την τοποθέτηση του υλικού στα κατάλληλα σημεία για να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, μεγάλη σημασία έχει και η εφαρμογή του κατάλληλου είδους υαλουρονικού στην εκάστοτε περιοχή από τον ειδικό.

Έτσι πιο λεπτόρρευστο υλικό θα χρησιμοποιηθεί στα επιφανειακά στρώματα της επιδερμίδας, ενώ πιο παχύρρευστο για τις ρυτίδες έκφρασης. 

Διαφορετικά είδη για διαφορετικές εφαρμογές

Ανάλογα με το είδος του το υαλουρονικό οξύ μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορα σημεία του προσώπου για να: 

-Επαναφέρει τον όγκο του προσώπου, μεταξύ άλλων σε παρειές, ζυγωματικά και πηγούνι (διάρκεια 18 – 24 μήνες). 

-Βελτιώσει τις πτυχές σε παρειές, πηγούνι, κάτω τριτημόριο προσώπου και ρινοχειλικές αύλακες ενώ ενδείκνυται για την πλήρωση των βαθιών εντυπωμάτων (διάρκεια έως 15 μήνες). 

-Βελτιώσει τις περιοχές γύρω από τα χείλη, το στόμα και τα μάτια, καθώς επίσης μειώνει και την εμφάνιση των λεπτών γραμμών (διάρκεια έως 12 μήνες). 

Τα πλεονεκτήματα των νέων εναίσιμων υλικών 

Τα νέα εναίσιμα διαθέτουν μεταξύ άλλων πολύ χαμηλές πιθανότητες παρενεργειών και εμφάνισης προβλημάτων. Περισσότερο προβλέψιμο από παλιότερα αισθητικό αποτέλεσμα, πολύ πιο φυσικό χωρίς να φαίνεται ότι έχουμε παρέμβει στην περιοχή. 

Είναι πιο εύκολα στην χρήση, έχουν μεγαλύτερη διάρκεια στον χρόνο, που μπορεί να φθάσει έως και τους 24 μήνες. Έχουν μηδενικό χρόνο αποθεραπείας και προσφέρουν φυσικό αποτέλεσμα lifting μη επεμβατικά. 

Έξτρα: Η νέα προηγμένη γενιά εμφυτευμάτων διαθέτει ενσωματωμένο αναισθητικό τοπικής δράσης (λιδοκαΐνη). 

Τα συγκεκριμένα fillers χάρη στην τεχνολογία vycross (Vycross Filler Technology) που διαθέτουν, διατηρούν την ίδια λεία υφή και τις ιδιότητές, όπως τα προϊόντα με την τεχνολογία 3D matrix, που τα καθιστά εύκολα στην έγχυση με αποτέλεσμα μια ομαλή, φυσική εμφάνιση και αίσθηση.

Νέα ένδειξη για τα μάτια TEAR TROUGH

Όπως παρουσιάστηκε από τον Dr De Boulle στο WCOCD 2013 στην Αθήνα, το νέο εναίσιμο (Juvederm Volbella) μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην περιοχή γύρω από τα μάτια και ειδικά στην πολυσυζητημένη και δύσκολη περιοχή που ονομάζεται Tear Trough!

Τα αποτελέσματα είναι πραγματικά εξαιρετικά και η διαδικασία έγχυσης σχετικά απλή. Απαιτείται όμως πολύ καλή γνώση της ανατομίας της περιοχής καθώς και προσεκτικός σχεδιασμός πριν την έγχυση από τον γιατρό, www.agaitanis.gr Αθήνα-Κηφισιά-Θεσσαλονίκη.

Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής και της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS. Συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης (επόμενη επίσκεψη Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015). 

Ιατρεία: Αθήνα, Βασ. Σοφίας 48, Κηφισιά, Ηρώδου Αττικού και Μενάνδρου 1, Θεσσαλονίκη, Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, τηλ: 210-7222070.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here