Και ο Λαός απορεί γιατί έχουμε γίνει Διεθνώς Περίγελος…

0
410

Η Λαγκάρντ παρέδωσε την λίστα για να πιάσουμε τους φοροφυγάδες, όπως έκανε η Γαλλία και Γερμανία.

Οι Αμερικάνοι μας έδωσαν τα στοιχεία για την Novartis, ώστε να εισπράξουμε αποζημιώσεις για την ζημιά και να τιμωρήσουμε τους ενόχους.

Και εμείς τι κάναμε;

Ότι περνούσε από το χέρι μας για να αποδείξουμε ότι είμαστε μία χώρα που επικροτεί την διαφθορά και την απάτη κατά του δημοσίου συμφέροντος.

Η Τουρκία δον είναι απομονωμένη παρά τα μύρια όσα έχει πράξει και ακόμα αυτή τη στιγμή πράττει. Φάνηκε. Φάνηκε πως μόλις βρει το πως θα ξεφορτωθούν τα S400, όλα καλά. Ίσως πιο καλά κι από πριν.

Εμείς οι διεθνώς καταγέλαστοι πως θα διορθώσουμε τις αχρείες προσπάθειες συγκάλυψης της γνωστής λίστας Λαγκάρντ όπως και της NOVARTIS μόνο και μόνο για να μην αποκαλυφθούν πρόσωπα κατά-χειροκροτημένα στις πλατέες και  ζήτω-κραυγαζόμενα στα προεκλογικά μπαλκόνια ανεβασμένα;…με τέτοια προχωρεί…η χώρα.

Οι έξω πού μας ανοίγουν τα μάτια και αναμένουν αντιδράσεις εξυγίανσης καί αντί αυτών να βλέπουν κουκουλώματα και παραπομπές αυτών που αντιδρούν σε αυτές τις (λαμογιακές;) δικολαβικές μεθοδεύσεις αποσκοπούσες σε ένα τέλος όπου όλοι, πλην φορολογουμένων, νικήσαμε λόγω «ισοπαλίας» τί να σκεφθούν;

Γιατί να μην υπάρχουν πέναλτι; Αφού αυτά προβλέπονται; Και τί να σκεφθεί ο εκτός συνόρων όταν μια ομάδα εισαγγελέων μεταβαίνει έξω προς παραλαβή στοιχείων, επιστρέφοντας χωρίς τίποτα; Προς τί η μετάβαση; Δεν γνώριζαν τί επρόκειτο να συναντήσουν;

Τί να παραλάβουν επισήμως; Πότε τα έκριναν μη νομίμως αποκτηθέντα; Όταν τα διάβασαν ή πριν τα κοιτάξουν; Τουτέστιν έκριναν και τούς παραδίδοντας αυτά μη νόμιμους;

Πάλι καλά πού δον τούς συνέλαβαν! Επίσημη αρχή κράτους εκρίθη από τον επί κεφαλής εισαγγελέα μη νόμιμη. Εκεί τό κατάλαβε. Το ταξιδάκι όμως με όλα πληρωμένα έγινε. Εις υγείας των κορόιδων; Ποίων άλλων! Και οι «φερόμενοι» φερόμενοι.

Ποτέ αναφερόμενοι στα ακροατήρια, με τον χρόνο να κυλά! Ποιον χρόνο; Χρόνια περνούν υπό την προστασία τού φερόμενου-περιφερόμενου, πού δεν το βιάζεται καθόλου να σταματήσει να χαρακτηρίζεται από φερόμενος τελικά αθωωμένος.

Και ο χορός (ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ) καλά κρατεί με τον λαό να πληρώνει μέχρι το τρις-εγγονάκι; Κανείς δεν ξέρει. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος της υπογεννητικότητας;

Ειρήσθω εν παρόδω αυτό. Ο διεθνής περίγελως φουντωμένος και ένας ο λαός να απορεί γιατί να μας έχουν άραγε τόσο πολύ στον «προθάλαμο» των αποφάσεων.

Ας αποφασίσουμε λοιπόν να αποφασίσουμε τον αναποφάσιστο κάποτε να τελειώνει αφού ο χρόνος προ πολλού παρήλθε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here