Και όμως συζητούν στο Μαξίμου για Πρόωρες Εκλογές!

0
380

Δεν είναι θεωρία φαντασίας. Στο Μαξίμου είναι εντονότερη από ποτέ η συζήτηση για την διενέργεια πρόωρων εκλογών. Και ο κύριος λόγος είναι το τσουνάμι που έρχεται στην Ελληνική οικονομία που θα συμπαρασύρει ολόκληρη την κοινωνία. Η οποία ήδη υποφέρει και βρίσκεται στα όρια της.

Το ότι αυτή η απόγνωση δεν εκδηλώνεται, οφείλεται αποκλειστικά στα σκληρά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο προϋπολογισμός του 2021 τινάχτηκε στον αέρα μόλις σε μία εβδομάδα.

Εάν ο κόσμος μπορούσε να κυκλοφορήσει και να εκφραστεί, τότε θα ζούσαμε σκηνές Καπιτωλίου και στην Ελλάδα. Ο άλλος λόγος όμως που ο κόσμος βρίσκεται σε καταστολή, είναι η έστω και πενιχρή κρατική ενίσχυση. Τα Επιδόματα και τα μέτρα στήριξης που μπορεί να είναι πενιχρά, καταστέλλουν όμως την λαϊκή οργή.

Τα πρώτα πραγματικά δείγματα για το οικονομικό επιτελείο απέχουν παρασάγγας από τον προϋπολογισμό που ούτως ή άλλως όπως έχουμε αποκαλύψει εδώ στο Ολυμπία ήταν μία μαγική εικόνα.

Ήταν ένα επικοινωνιακό εφεύρημα για να κερδίσει η κυβέρνηση δύο μήνες. Πως είναι δυνατόν να κατατίθεται στη Βουλή ένας προϋπολογισμός όπου τα στοιχεία και η πρόβλεψη εσόδων για το 2021, ήταν κυριολεκτικά αποκύημα φαντασίας;

Πως είναι δυνατόν να καταθέτουν σοβαρά έναν προϋπολογισμό όπου τα έσοδα για το πρώτο δίμηνο του 2021 ήταν μεγαλύτερα και από τον αντίστοιχο προϋπολογισμό για το 2020 όταν δεν υπήρχε πανδημία;

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση έχει υπολογίσει ότι θα εισπράξει τον πρώτο μήνα του έτους 4,6 δισ. ευρώ, όταν αντιστοίχως το 2020 ανέμενε έσοδα ύψους 4,58 δισ. ευρώ!

Αντίθετα, ο προϋπολογισμός για την στήριξη της οικονομίας λόγω πανδημίας, προέβλεπε συνολική δαπάνη για ολόκληρο το 2021, 7,5 δις ευρώ.

Σύμφωνα με τα έως τώρα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί, το σύνολο του ποσού σχεδόν, εξαντλείται το πρώτο τρίμηνο του 2021!!

Και φυσικά το αποτέλεσμα του πρώτου διμήνου του 2020 δεν είχε καμία σχέση με τον προϋπολογισμό αφού σε όλα έπεσαν έξω παρά το ότι οι συνέπειες της πανδημίας δεν ήταν τότε ορατές;

Η κυβέρνηση λοιπόν σέρνεται σε ένα εφιαλτικό για αυτήν σενάριο όπου θα αναγκαστεί να περικόψει της ενίσχυσης στους πληττόμενους από την πανδημία πολίτες, αλλά και τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές. Αυτό ισοδυναμεί με όλεθρο.

Αυτός όμως είναι και ο λόγος που η συζήτηση για Πρόωρες Εκλογές στο μέγαρο Μαξίμου είναι τόσο έντονη, και μάλιστα όχι για το φθινόπωρο όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, αλλά ακόμα και για την άνοιξη.

Το πως θα γίνουν εκλογές εν μέσω πανδημίας και μέτρων απαγορεύσεις, είναι ένα μεγάλο ζητούμενο. Και αναμένεται να προκαλέσει σύρραξη εντός και εκτός κυβέρνησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here