ΚΑΜΠΑΝΑ του Χανς-Βέρνερ Ζιν: Οι Ευρωπαίοι να βάλουν μυαλό και να αλλάξουν γνώμη για το Βαρουφάκη!!

0
156

«Καμπάνα» για το παιχνίδι του καλού και του κακού μπάτσου που θεωρεί ότι παίζει η Ελληνική Κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις…..χτυπάει ο διάσημος Γερμανός οικονομολόγος Χανς-Βέρνερ Ζιν!

Σύμφωνα με τον οικονομολόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι ο καλός που δουλεύει καλόπιστα για τη συμφωνία και ο Γ. Βαρουφάκης υποδύεται τον κακό που προετοιμάζει τη ρήξη.

Σε άρθρο του στο «Project Syndicate» ο Ζιν τονίζει ότι τo πλάνο Βαρουφάκη έχει δύο κύρια μέρη: 

-Το πρώτο είναι η φόρτιση του λαϊκού αισθήματος απέναντι στις αδικίες των δανειστών.

-Το δεύτερο είναι πιο περίπλοκο! Η Ελληνική Κυβέρνηση εκτοξεύει το κόστος που θα έχουν οι δανειστές σε μία ενδεχόμενη χρεοκοπία, με το να μην περιορίσει την εκροή των καταθέσεων από τις τράπεζες και αφήνει να βγάζουν τα χρήματά τους οι Έλληνες στο εξωτερικό.

Έτσι, η απομείωση των αποθεματικών των ελληνικών τραπεζών μεταφράζεται σε αυξημένη ανάγκη χρηματοδότησης από την ΕΚΤ και βέβαια από τις κεντρικές τράπεζες των μελών της Ευρωζώνης.

Οπότε σε περίπτωση χρεοκοπίας, οι εγγυήτριες χώρες θα έχαναν τα δάνειά τους – ενώ οι Έλληνες θα έφερναν κατόπιν εορτής ξανά τα λεφτά τους στη χώρα – προς μεγάλη χαρά της χρεοκοπημένης κυβέρνησης!

«Όλα αυτά ενισχύουν σημαντικά τη διαπραγματευτική θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης. Για αυτό δεν αποτελεί έκπληξη η επιλογή των Τσίπρα – Βαρουφάκη να συνεχίσουν το παιχνίδι, χωρίς να καταθέτουν σοβαρές προτάσεις για μεταρρυθμίσεις ή να επιβάλλουν capital controls…»!!

«Πολλοί άνθρωποι στην Ευρώπη πιστεύουν πως ο Γ. Βαρουφάκης – ένας έμπειρος γνώστης της θεωρίας των παιγνίων αλλά ένας άπειρος πολιτικός – δεν γνωρίζει πως να παίξει τα χαρτιά που έχει η Ελλάδα στα χέρια της.

Θα έπρεπε να αλλάξουν γρήγορα γνώμη και να βάλουν μυαλό, πριν η Ελλάδα φύγει από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τη μερίδα του λέοντος»…..καταλήγει με νόημα ο Ζιν.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here