ΕΚΤΑΚΤΟ – Καναδός καθηγητής ισχυρίζεται ότι βρήκε το φάρμακο για τον κορονοϊό…του Γεωργίου Βαγγέλη.

0
411

Αν και στην Κίνα οι επιστήμονες δοκιμάζουν 80 τρόπους για να καταπολεμήσουν τον κορονοϊό, φαίνεται πως πιο κοντά στη λυτρωτική λύση ενδεχομένως να βρίσκονται Καναδοί συνάδελφοί τους.

Στο Ινστιτούτο Κλινικών Ερευνών του Μόντρεάλ, ένας από τους πλέον διακεκριμένους επιστήμονες παγκοσμίως, ο έμπειρος ερευνητής βίο-ιατρικής Michel Chrétien – και η ομάδα του – έρχονται να προτείνουν μια συνταγή την οποία δοκιμάζουν ερευνητικά εδώ και 13 χρόνια και λέγεται…κουερσετίνη.

Τον περασμένο Ιανουάριο λοιπόν, χτύπησε το τηλέφωνο του μοριακού βιολόγου και υπουργού Υγείας της Κίνας Chen Zhu. Στο ακουστικό ήταν ο δάσκαλός του από την εποχή που ήταν εκπαιδευόμενος στο Ινστιτούτο Κλινικών Ερευνών του Μόντρεαλ τη δεκαετία του 1980, ο Καναδός καθηγητής Michel Chrétien! «Μπορούμε να βοηθήσουμε;» του είπε ο καθηγητής.

Έκτοτε, τα τηλέφωνα και οι εντολές στις κινεζικές υπηρεσίες πήραν φωτιά. Ήταν μια πολύ σημαντική πρόταση για τον Chen Zhu.

Ο Michel Chrétien, με πάνω από 600 επιστημονικές δημοσιεύσεις, υπήρξε καθηγητής στο Πεκίνο τη δεκαετία του 1980 ενώ αργότερα, όταν μετέβη στον Καναδά, ανάμεσα στους μαθητές του ήταν και ο σημερινός υπουργός Υγείας της Κίνας.

Ο Chen Zhu είχε πραγματοποιήσει σπουδές και εκπαίδευση στο εξωτερικό, ενώ μετά το 2007 ασχολήθηκε με την πολιτική.

Το 2014, όταν ξέσπασε ο ιός του «Ebola» στη Δυτική Αφρική, ο Chrétien με τον συνάδελφό του Κονγκολέζο Majambu Mbikay, δοκίμασαν σε συνεργασία με το Εθνικό Εργαστήριο Μικροβιολογίας στο Winnipeg να δουν την αποτελεσματικότητα της κουερσετίνης σε μολυσμένα με «Ebola» ποντίκια. Τα θετικά αποτελέσματα φάνηκαν λίγα μόλις λεπτά μετά την μόλυνση.

Τι είναι όμως η κουερσετίνη;

«Είναι ένα φυτό! Θα μπορούσαμε να το φυτέψουμε στους κήπους μας! […] Μπορείς να το βρεις στα κρεμμύδια, στο σκόρδο…»είπε στο Καναδικό Ραδιόφωνο ο Chrétien.

Πρόκειται για μια ουσία που βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης και στην αντιμετώπιση φλεγμονωδών παθήσεων, αλλά περιέχει και ένα «ευρύ φάσμα» αντιιικών που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μια σειρά ιών. Ο Chrétien διατηρεί σοβαρές ελπίδες ότι παράγωγο της κουερσετίνη μπορεί να νικήσει και τον κορονοϊό.

«Οι κινεζικές αρχές είναι πεπεισμένες ότι η κουερσετίνη πρέπει να δοκιμαστεί σε ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό. Αν δεν λειτουργήσει, τουλάχιστον θα έχουμε προσπαθήσει. Αλλά είναι πιθανό να λειτουργήσει. Είναι τόσο σοβαρό και είναι μια πανδημία»…λέει ο ερευνητής.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here