Κανακάκης σε πλήρη αντιπαράθεση με τον Χιωτάκη εν όψει των Δημοτικών Εκλογών!

0
254

Το Γραφείου Τύπου της Δημοτικής Κίνησης «ΑΝ.Α.Σ.Α.» για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του Νίκου Χιωτάκη, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο απερχόμενος μετά τις εκλογές του Μαΐου, δήμαρχος Κηφισιάς, σε εκδήλωση που πραγματοποίησε, όχι σε δημοτικό χώρο, αλλά στο Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας της Τράπεζας Πειραιώς, ανήγγειλε την «ακομμάτιστη» υποψηφιότητά του, εμφανιζόμενος ως ο μόνος εγγυητής του κυβερνητικού στόχου για συνέχιση της ίδιας πολιτικής, ώστε «να μην πάνε χαμένοι οι κόποι και οι θυσίες μας».

Στην ομιλία του, παρουσία ακροατηρίου κυρίως συνεργατών του, αναγόρευσε δημοκρατικότατα τον εαυτό του, ως τον μόνο που μπορεί να εγγυηθεί την διατήρηση της σημερινής κατάστασης πραγμάτων και ως «ρίσκο» την οποιαδήποτε εναλλακτική επιλογή.

Ο κ. Χιωτάκης (που επιμελώς κρύβει ότι είναι εξέχον στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας), αφού κατά τη διάρκεια της θητείας του, ουδεμία ουσιαστική αντίσταση προέβαλε στην μνημονιακή λαίλαπα και με κάθε ευκαιρία διαφήμισε τα κυβερνητικά «προϊόντα» καλώντας σε τοπικές εκδηλώσεις τους υπουργούς, που ανέλαβαν να κατεδαφίσουν ότι κοινωνικό και δημόσιο απέμεινε (Γεωργιάδης, Μητσοτάκης, Χατζηδάκης, Βρούτσης, Δένδιας κ.λ.π.), αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του επιτιθέμενος με ανώνυμες αναφορές κατά των «ετερόκλητων» και «κομματικών» εχθρών της πόλης.

Λησμόνησε να αναφερθεί στα επιτεύγματα της πολυετούς θητείας του, πλην βέβαια μιας «συνετής» οικονομικής διαχείρισης, αφού είναι, ίσως, ο μόνος δήμαρχος στην Ελλάδα, που κατάφερε να έχει λογιστικό πλεόνασμα, με μείωση των κρατικών πόρων κατά 60%!

Ο απερχόμενος δήμαρχος θα μείνει, δυστυχώς, στην ιστορία της πόλης ως ο δήμαρχος, που κατάφερε να «ασχημύνει» το ωραιότερο προάστιο της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια της πολυετούς θητείας του οι Κηφισιώτες έζησαν και ζουν την υποβάθμιση του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος της πόλης τους, την απουσία έργων υποδομής, την αποξένωση των πολιτών από το θεσμό της αυτοδιοίκησης.

Την δημοτική πολιτική και την συμμετοχή στα κοινά, αντικατέστησαν οι δημόσιες σχέσεις, η πελατειακή αντίληψη και η δημιουργία και συντήρηση ενός κατεστημένου με σκοπό την αναπαραγωγή και νομή της δημοτικής εξουσίας.

Οι πρόσφατες επαφές του κ. Χιωτάκη να πείσει έγκριτους συμπολίτες μας να του συμπαρασταθούν στην υλοποίηση του «ονείρου» του, που δεν είναι άλλο από να παραμείνει για άλλα πέντε χρόνια στο τιμόνι του δήμου, έπεσαν στο κενό, όχι γιατί δεν έχει «όραμα», αλλά γιατί δεν θέλει να αντιμετωπίσει την σημερινή πραγματικότητα. Το όνειρό του, που είναι και όνειρο της κυβερνητικής πολιτικής που υποστηρίζει, έχει εξελιχθεί σε εφιάλτη για την πλειοψηφία των συμπολιτών μας.

Για να βγούμε από αυτόν τον «εφιάλτη», ήδη συγκροτείται με διάλογο και δημοκρατικές διαδικασίες ένα ρεύμα ευρύτατων και πολύχρωμων πολιτικών δυνάμεων και ανεξάρτητων πολιτών. Και στην Κηφισιά σύντομα θα φανεί, ότι η αλλαγή στα δημοτικά μας πράγματα είναι και αναγκαία και εφικτή».

Απαντώντας στην ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης «ΑΝ.Α.Σ.Α» ο Δήμαρχος Κηφισιάς και υποψήφιος Δήμαρχος, Νίκος Γ. Χιωτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι ολοφάνερο ότι ορισμένοι δείχνουν να μην καταλαβαίνουν τη δύναμη της ενότητας, ούτε την ανεξαρτησία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τα κόμματα.

Ο κ. Κανακάκης αποκαλύπτει τον πανικό του, αφού ο ίδιος υπολείπεται κατά πολύ στην προτίμηση των πολιτών συγκριτικά με τον πολιτικό του φορέα και κατασκευάζει άλλοθι για την επερχόμενη μεγάλη εκλογική του ήττα!

Η πόλη δεν χρειάζεται ούτε κληρονόμους ονομάτων, ούτε μεταφορείς της κομματικής πελατείας. Εμείς δοκιμαστήκαμε στην πράξη και αποδείξαμε την υπερκομματική μας φιλοσοφία, διεκδικώντας από 6 διαφορετικές κυβερνήσεις, για το καλό του δήμου μας.

Στόχος μας είναι, εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα αξιόπιστο και ρεαλιστικό, να οδηγήσουμε τον τόπο μας μπροστά και εργαζόμαστε καθημερινά γι’ αυτό. Πολυτέλεια για πειράματα, δεν υπάρχει. Δεν πρέπει να αφήσουμε στην τύχη το μέλλον του Δήμου μας. Δεν έχουμε το περιθώριο ούτε το δικαίωμα να αφήσουμε στη μέση την προσπάθεια που όλοι μαζί ξεκινήσαμε πριν από 3,5 χρόνια.

Η περίοδος αυτή ήταν η χειρότερη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σε αυτό το αρνητικό κλίμα, η δική μας Δημοτική Αρχή, δε λύγισε. Δώσαμε ένα μεγάλο αγώνα για να παραμείνει η πόλη μας ζωντανή.

Πετύχαμε να διατηρήσουμε το σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου μας, προς όφελος των συμπολιτών μας και να έχουμε οικονομικό πλεόνασμα, μειώνοντας μάλιστα τα δημοτικά τέλη.

Είμαστε υπερήφανοι για το κοινωνικό μας έργο γιατί πετύχαμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες κοινωνικές δομές που μας επέτρεψαν ως Δήμος, να οργανώσουμε ένα αποτελεσματικό δίκτυο κοινωνικής προστασίας και ανακούφισης για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Λειτουργήσαμε νέες δομές και υπηρεσίες που στηρίζουν τις εργαζόμενες οικογένειες της πόλης μας, τους ανέργους, τα χαμηλά εισοδήματα, τους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας. Αξιοποιήσαμε κάθε πρόγραμμα απασχόλησης και δημιουργήσαμε νέες θέσεις εργασίας.

Είμαστε υπερήφανοι, γιατί σε περίοδο που σχεδόν κανένα έργο δεν προχωρούσε σε κανένα Δήμο, εμείς στο Δήμο Κηφισιάς πετύχαμε, να κατασκευάζουμε υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία Πλατάνου, 620 θέσεων που θα παραδοθεί το καλοκαίρι και μάλιστα χωρίς να επιβαρύνεται ο Δήμος, να διεκδικήσουμε με αποτελεσματικότητα και να φέρουμε στην πόλη 23 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ, χρήματα με τα οποία εκτελούνται στην πόλη μας έργα που βελτιώνουν τη λειτουργικότητά της και αναβαθμίζουν την καθημερινότητά των κατοίκων της.

Η τακτική λοιπόν της λασπολογίας αφήνει όλους εμάς παντελώς αδιάφορους. Οι πολίτες, μας βλέπουν και μας κρίνουν.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here