Καραμπινάτο Σκάνδαλο: Νέα κρυφή λίστα Πέτσα με κρατικό χρήμα για να ελέγξουν τα ΜΜΕ και τους φίλους καναλάρχες…της Μαρίας Παναγιώτου.

0
316

Την ώρα που η οικονομία παραπαίει, η Κυβέρνηση άνοιξε τα ταμεία και μοιράζει απλόχερα χρήμα για επικοινωνιακή προβολή σε Δήμους, Περιφέρειες και Ανεξάρτητες Αρχές!

Πολλές μικρές, μεγάλες και τεράστιες «Λίστες Πέτσα» αναδύονται σχεδόν καθημερινά τον τελευταίο μήνα από την προεδρία της Κυβέρνησης για…φύκια και επικοινωνιακές κορδέλες, αποδεικνύοντας πως «λεφτόδεντρα» υπάρχουν, αλλά μόνο για κάποιους.

Τα ποσά, τα οποία έχει υπογράψει ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Γιάννης Μαστρογεωργίου, για προγράμματα επικοινωνιακής προβολής «ζαλίζουν», καθώς συνολικά αγγίζουν τα 10.100.000 ευρώ περίπου, χωρίς μάλιστα να έχει υπάρξει ποτέ κάποια επίσημη ανακοίνωση από την Κυβέρνηση για την ανάγκη εγκρίσεων τόσο μεγάλων επικοινωνιακών πακέτων.

-Μετά την «αμαρτωλή» και διεθνώς διάσημη «Λίστα Πέτσα», μέσω της οποίας μοιράστηκαν με τον πλέον αδιαφανή τρόπο 20.000.000 ευρώ ακόμη και σε ανύπαρκτα Μέσα Ενημέρωσης,

-Μετά τα 2.000.000 ευρώ που δόθηκαν ειδικά σε κανάλια για μηνύματα που αφορούσαν τον κορωνοϊό,

-Μετά το μοίρασμα ακόμη 18.500.000 ευρώ για την προβολή του προγράμματος εμβολιασμών,

-Μετά τα 5.500.000 ευρώ, που είχαν αντίστοιχα μοιραστεί τον περασμένο Ιανουάριο σε Δήμους, Περιφέρειες και τμήματα Υπουργείων, όπως το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης…

…Τώρα, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, για επικοινωνία και μόνο, διανέμονται σε Περιφέρειες και Δήμους, με περίεργα επιλεκτικό τρόπο, αλλά και σε Ανεξάρτητες Αρχές, οργανισμούς και ανώνυμες εταιρίες του Δημοσίου.

Λίστα-Επικοινωνιακό κρεσέντο

Από τη Νέα Λίστα-επικοινωνιακό κρεσέντο της Κυβέρνησης, που δημοσίευσε αναλυτικά η «κυριακάτικη δημοκρατία» και η οποία αναδίδει έντονα οσμή προεκλογικού κλίματος, μερικοί…προορισμοί μεγάλων επικοινωνιακών πακέτων προκαλούν αίσθηση.

Αναρωτιόμαστε, για παράδειγμα, τι ακριβώς θα προβάλει ο Εθνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης και χρειάζεται 1.463.200 ευρώ, ώστε να περάσει το μήνυμά του. Αναρωτιόμαστε, επίσης, γιατί – ειδικά – στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και Δυτικής Μακεδονίας και Θράκης δόθηκαν ήδη σταδιακά περίπου 4.500.000 ευρώ για επικοινωνιακή προβολή.

Είναι, άραγε, άσχετα αυτά τα εκατομμύρια από το γεγονός ότι το προφίλ της Κυβέρνησης είναι ιδιαιτέρως πληγωμένο στη Βόρεια Ελλάδα, τόσο εξαιτίας της αλλαγής στάσης της απέναντι στη Συνθήκη των Πρεσπών όσο και εξαιτίας της καταστρεπτικής της διαχείρισης στη διάρκεια της πανδημίας, σε υγειονομικό και σε οικονομικό επίπεδο;

Αναρωτιόμαστε, ακόμη, εάν είναι τυχαία η επικοινωνιακή ενίσχυση του ΚΕΘΕΑ, ακριβώς τη χρονική στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να εγκαταστήσει διορισμένο διοικητικό συμβούλιο δικής της επιλογής.

Αναρωτιόμαστε, τέλος, για ποιον λόγο η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ένα όργανο καθαρά ελεγκτικό, όπου επικεφαλής είναι ο Άγγελος Μπίνης, κουμπάρος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, χρειάζεται επικοινωνιακό ρετούς ύψους 110.000 ευρώ, γιατί η ΕΡΤ χρειάζεται έξτρα 70.000 ευρώ για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και για τα κριτήρια με τα οποία επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένοι δήμοι και οι κοινωφελείς οργανισμοί τους.

Πόσες ακόμη αμαρτωλές «λίστες» με εκατομμύρια θα μοιραστούν, τελικά, για να πειστεί ο Έλληνας πολίτης πως «όλα πάνε περίφημα», παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ακροβατεί στο φάσμα της φτώχειας, εν μέσω πανδημίας;

Αμέτρητα τα ερωτήματα

Αξίζει να δούμε αναλυτικά τη λίστα, που «μιλά» από μόνη της, εγείροντας αμέτρητα ερωτήματα:

Στις 28/04 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ύψους 2.694.444 ευρώ.

Στις 26/04 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής της Περιφέρειας Β. Αιγαίου ύψους 700.000 ευρώ.

Στις 23/04 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας ύψους 110.236 ευρώ.

Στις 21/04 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίουύψους 89.000 ευρώ.

Στις 21/04 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κασσάνδρας ύψους 52.500 ευρώ.

Στις 21/04 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής του Δήμου Αλεξανδρούπολης ύψους 167.000 ευρώ.

Στις 16/40 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ύψους 1.419.450 ευρώ.

Στις 16/04 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Ιονίων Νήσων ύψους 403.500 ευρώ.

Στις 16/04 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου ύψους 105.000 ευρώ.

Στις 14/04 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ύψους 200.000 ευρώ.

Στις 14/04 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής της ΕΡΤ, που αφορά υπηρεσίες διαφημιστικής προβολής σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην πλατφόρμα YouTube, ύψους 74.400 ευρώ.

Στις 13/04 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής του Δήμου Πέλλας ύψους 76.066 ευρώ.

Στις 13/04 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Αγίου Νικολάου ύψους 59.600 ευρώ.

Στις 09/04 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ύψους 552.460 ευρώ.

Στις 09/04 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμαρουσίου ύψους 197.938 ευρώ.

Στις 07/04 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής του Δήμου Τρικκαίων ύψους 47.000 ευρώ.

Στις 07/04 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής του Δήμου Χερσονήσου ύψους 297.700 ευρώ.

Στις 05/04 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης ύψους 1.463.200 ευρώ.

Στις 31/03 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής του Δήμου Αργοστολίου ύψους 105.000 ευρώ.

Στις 29/03 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ύψους 675.600 ευρώ.

Στις 19/03 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Πελοποννήσουύψους 390.000 ευρώ.

Στις 19/03 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. ύψους 100.000 ευρώ.

Στις 19/03 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής του Δήμου Παύλου Μελά ύψους 66.588 ευρώ.

Στις 19/03 δόθηκε έγκριση για πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής του ΚΕΘΕΑ ύψους 44.000 ευρώ.

Η δήλωση του Γ.Γ. Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Γιάννης Μαστρογεωργίου για το δημοσίευμα της «κυριακάτικης Δημοκρατίας»

Η Κυβέρνηση μέσω του Γενικού Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Γιάννη Μαστρογεωργίου έσπευσε να αναφερθεί στο δημοσίευμα της εφημερίδας σχετικά με τα επικοινωνιακά προγράμματα των φορέων του Δημοσίου τομέα χαρακτηρίζοντάς το «ψευδές και παραπλανητικό».

Ολόκληρη η δήλωση:

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: ΕΠΙΚΑΙΡΗ Δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας.

Με νέες λίστες Πέτσα αποφάσισε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη να…τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας.

Αποδεικνύεται πως για κάποιους λίγους εξακολουθούν να υπάρχουν «λεφτόδεντρα» που μοιράζουν εκατομμύρια ευρώ με την έγκριση του «Επιτελικού» κράτους.

Οι προσπάθειες της Κυβέρνησης για τον έλεγχο των ΜΜΕ και ποδηγέτησης της ενημέρωσης συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και σπατάλη δημόσιου χρήματος, πάρα τις καταδίκες και τη διεθνή κατακραυγή. 

Η κρίση της αξιοπιστίας των ΜΜΕ φέρει τη σφραγίδα της Κυβέρνησης και αυτό αποτυπώνεται σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις, με τη χώρα μας να κατρακυλά στην κατάταξη για την ελευθερία του Τύπου.

Η μονομέρεια, το κλίμα προπαγάνδας, η αποσιώπηση και η διαστρέβλωση ειδήσεων, ο έλεγχος και οι απειλές, πλήττουν τους εργαζόμενους στα Μ.Μ.Ε., την κοινωνία και τη Δημοκρατία μας.

Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί θεμελιώδη λίθο της Δημοκρατίας και η προστασία της θα πρέπει να είναι αυτονόητη. Με θεσμικό πλαίσιο διαφάνειας, κανόνες ισονομίας και δημόσια λογοδοσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code