ΚΑΡΦΙ από Μόσχα σε Κυβέρνηση Μητσοτάκη για το έγκλημα των Τεμπών: «Οι Έλληνες ζητούν την τιμωρία της».

0
204

Τι μεταδίδει το Sputnik…

Το κρατικό Ρωσικό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο Sputnik έκανε ολόκληρο αφιέρωμα για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Ελλάδα.

Η Μόσχα φαίνεται ότι δεν ξεχνάει ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έκλεισε τα γραφεία τους Ειδησεογραφικού Πρακτορείου στην Ελλάδα και απέλασε όλους τους Ρώσους αξιωματούχους από την Πρεσβεία της Αθήνας χωρίς καμία αιτία και βέβαια ότι έστειλα όπλα στην Ουκρανία που ευθύνονται για τον θάνατο εκατοντάδων Ρώσων.

tassos aggelidis (@AggelidisTassos) / Twitter

Στην λεζάντα του βίντεο που χρησιμοποιεί εικόνες από το Reuters, καθώς απαγορεύεται σε Ρώσους δημοσιογράφους να εισέρχονται στην χώρα, αναφέρεται ότι «Μετά από ένα τραγικό δυστύχημα τρένου στην Ελλάδα που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων πολλών φοιτητών, νέοι σε όλη τη χώρα έχουν οργανώσει μαζικές διαδηλώσεις κατά της Κυβέρνησης».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Public Issue, η Πανελλαδική κοινωνική κινητοποίηση, που προκάλεσε το έγκλημα που σημειώθηκε στα Τέμπη με τους τουλάχιστον 57 νεκρούς, αποτελεί ρεκόρ…12ετίας καθώς συμμετείχε πάνω από το 1/4 της χώρας.

Χωρίς να υπολογίζονται οι μαθητές που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις και οι οποίοι δεν καταγράφονται καθώς ρωτήθηκαν αποκλειστικά πολίτες άνω των 17 ετών, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Εταιρείας μέρος σε απεργίες/διαδηλώσεις/πορείες πήραν περίπου 2,5 εκατομμύρια πολίτες τον τελευταίο μήνα.

Στη σχετική ερώτηση που απευθύνθηκε σε πολίτες το 30% απάντησε πως συμμετείχε.

Το αντίστοιχο ποσοστό στο πικ του, το 2011, την περίοδο των αγανακτισμένων και των κινητοποιήσεων κατά των μνημονίων, οι καταφατικές απαντήσεις έφτασαν στο 29%.

Την περίοδο του Ασφαλιστικού Κατρούγκαλου, τον Φεβρουάριο του 2016, το αντίστοιχο ποσοστό έφτανε το 27%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here