Καταγγελία Βόμβα: Ετοιμάζονται να παραδώσουν Αρμένιο φιλέλληνα στον Ερντογάν!

0
323

Ετοιμάζονται να Προδώσουν τον άνθρωπο που αποκάλυψε με βιβλίο του τα 10.000 Ελληνικά και Αρμένικα τοπωνύμια που βεβήλωσαν οι Τούρκοι, τον άνθρωπο που αναστήλωσε με τα χέρια του αρχαιοελληνική πρόσοψη σε αιματοβαμμένο Ελληνικό χωριό της Σμύρνης!

Εάν αυτό δεν είναι εσχάτη προδοσία, τότε τι είναι;

Ο Τούρκο-Αρμένιος συγγραφέας, ακτιβιστής και γλωσσολόγος Sevan Nişanyan, ο οποίος ζήτησε άσυλο στην Ελλάδα πριν από τέσσερα χρόνια αφού δραπέτευσε από τις τουρκικές φυλακές-κολαστήρια, συνελήφθη από τις Ελληνικές Αρχές και σε απόλυτη μυστικότητα ετοιμάζεται η παράδοση του στην Τουρκία, όπως αποκαλύπτει η σύζυγος του.

Ο Sevan Nişanyan δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Τούρκο-Αρμένιος συγγραφέας και γλωσσολόγος, Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Columbia έχει γράψει εμβληματικά βιβλία, μεταξύ άλλων «Το μεγάλο ετυμολογικό λεξικό», στο οποίο αποκαλύπτει 10.000 τοπωνύμια τα οποία οι τούρκοι διαστρέβλωσαν, αντικαθιστώντας τα Ελληνικά και Αρμένικα ονόματα τους με πλαστούς, Τουρκικούς όρους για να σβήσουν την ιστορία τους!

Ο Nişanyan τιμήθηκε με το Βραβείο Ελευθερίας Ayşe Nur Zarakolu της Τουρκικής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το 2004 για τη συμβολή του στον Αγώνα για την ελευθερία του λόγου.

Ο άνθρωπος που επανελλήνισε Ελληνικό μικρασιατικό χωριό!

Είναι επίσης γνωστός για το έργο του για την αποκατάσταση ενός ημι-ερειπωμένου χωριού, του Κιρκιντζέ, κοντά στις ακτές του Αιγαίου της Τουρκίας.

Η Nişanyan παντρεύτηκε τον Müjde Tönbekici το 1992. Το ζευγάρι εγκαταστάθηκε στο Şirince (Κιρκιντζές), ένα Ελληνικό χωριό στους λόφους του Αιγαίου της Δυτικής Τουρκίας, το οποίο ήταν ειμί-ερειπωμένο από την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Το ζευγάρι συνέβαλε καθοριστικά στην ανακήρυξη του χωριού ως μνημείο εθνικής κληρονομιάς και ανέλαβαν να ανακαινίσουν τα ερειπωμένα ιστορικά σπίτια χρησιμοποιώντας τα αυθεντικά υλικά και τις Ελληνικές τεχνικές δόμησης του χωριού.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here