Καταγγελία-βόμβα του Ν. Χασαπόπουλου για τον Στουρνάρα!!

0
106

Δεν σας κρύβω, οι τελευταίες ώρες ήταν και οι πιο δύσκολες εδώ στη Μιχαλοπούλου. Το Πρωτοδικείο, όπως ίσως το μάθατε, δεν ικανοποίησε το αίτημα για χρηματοδότηση.

Ήταν, κατά εμένα και για τους περίπου 500 συναδέλφους μου, μια ανεξήγητη απόφαση. Ισως δεν γνώριζαν τι ακριβώς αποφάσιζαν. Αλλά να ήταν μονάχα αυτό; Η διάθεση της κυβέρνησης είναι να κλείσει «Το Βήμα». 

Άλλωστε υψηλόβαθμο στέλεχός της, μου εξομολογήθηκε: «Ας κλείσει καμιά 20αριά ημέρες, δεν χάλασε ο κόσμος». Τόση αγάπη μας έχει. Και, όπως μας είπαν, ετοιμάζουν κάθοδο Ρώσων στο κέντρο. 

Έλεγαν συγκεκριμένα για τον εκδότη Ηλ. Λιβάνη, αλλά δεν κατάλαβα καλά, θα τον έχουν ως…..βιτρίνα και πίσω του θα είναι ο Ιβάν Σαββίδης; Τέτοια σενάρια ακούσαμε τις τελευταίες κρίσιμες στιγμές…

Αλλά και ο Κυρ. Μητσοτάκης έδειξε πόσο πολύ ενδιαφέρεται. Δεν συναίνεσε στην πρόταση για συναινετική λύση στο θέμα του ΔΟΛ. Ίσως να τον προτιμά και αυτός κλειστό, παρά ανοιχτό, όπως μου μεταφέρουν πάμπολλοι βουλευτές του κόμματός του. 

Και ας λέει ότι έκανε ότι μπορούσε και πόσο βοήθησε. Τι είδους βοήθεια όμως ήταν αυτή; Τα τελευταία 24ωρα ασχολείται με τη λάσπη, όπως λέει, που έριξε η κυβέρνηση εναντίον της Μαρέβα Μητσοτάκη και πώς η κυβέρνηση επιχειρεί να…..ποινικοποιήσει την επανένωση του ζεύγους (φράση που έλεγε ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του).

Και τι απέμεινε από τη ΝΔ; Κάποια τηλεφωνήματα βουλευτών (που μετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού) που εκφράζουν την συμπαράστασή τους, (από συμπαράσταση χορτάσαμε τους τελευταίους μήνες) και φράσεις του τύπου «Είμαστε μαζί σας» ή (με αυτήν τη φράση που γέλασαν οι πάντες, όταν την μετέφερα) «είμαστε και εμείς συντάκτες του Βήματος», κατά τη φράση του Κένεντι όταν επισκέφθηκε το Δυτικό Βερολίνο «Είμαστε όλοι Βερολινέζοι». 

Οι περισσότεροι από αυτούς, να ξέρετε, μας παρακαλούσαν χρόνια να γράψουμε κάτι για αυτούς, έστω και εναντίον τους, φτάνει να γραφεί σωστά το όνομά τους. Τέτοια υποκρισία.

Δεν είναι βεβαίως ώρα να αποδοθούν ευθύνες, τη στιγμή που κινδυνεύουν να μείνουν τόσες εκατοντάδες εργαζόμενοι στο δρόμο. Βεβαίως υπάρχουν ευθύνες και για τον εκδότη και για τους δημοσιογράφους επειδή και εμείς δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών.

Το ζήτημα είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Ακόμα και η ΕΣΗΕΑ συμπαράσταση έδωσε, αλλά όχι ουσιαστική βοήθεια…..

Ο Πρόεδρος μάλιστα της ΕΣΗΕΑ μπροστά σε δεκάδες άτομα ανέφερε ότι θα προτείνει στην Ένωση να δέχεται ως μέλη και τους εργαζόμενους στα ηλεκτρονικά έντυπα.

Για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ορισμένοι επιχαίρουν για την κατάσταση που επικρατεί στο ΔΟΛ, τι να πω; Ου γαρ οίδασι τι ποιούσι… Και μέσα σε όλα εξαφανίστηκε από προσώπου……Βήματος και ο κεντρικός τραπεζίτης Ι. Στουρνάρας.

Ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Ωσάν να τον κατάπιε η γη. Ίσως γρήγορα να ξέχασε τις υποσχέσεις που έδινε ότι θα κάνει ότι μπορεί να κρατήσει ζωντανές τις ιστορικές αυτές εφημερίδες.

Υ.Γ. Εάν ισχύουν αυτά που γράφει ο γνωστός δημοσιογράφος, και μέχρι στιγμής δεν έχουν διαψευστεί, ο Στουρνάρας διέπραξε παράβαση καθήκοντος!

Για ακόμα μια φορά παραβίασε το καταστατικό της ΤτΕ και θα πρέπει επιτέλους κάποιος να τον θέσει προ των ευθυνών του!

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code