ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ της Α.Σ.Γ.Μ.Ε.

0
604

Καταγγέλλουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που  αρνείται συνάντηση με την ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.).

Στις 27/02/2020 αιτηθήκαμε άμεση συνάντηση  με  την Υπουργό κ. Κεραμέως  γιατί  θεωρούμε ότι το μέτρο της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων, που προβλέπεται στην Πράξη  Νομοθετικού Περιεχομένου για τη λήψη μέτρων αποφυγής και τον περιορισμό διάδοσης του κοροναϊού, θα καταστεί αναποτελεσματικό και θα οδηγήσει σε αδιέξοδα χιλιάδες οικογένειες εργαζομένων γονέων (ιδιαίτερα οικογένειες με παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, τα νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά) αν δεν:

1) συνοδευτεί και από μέτρα για την εξασφάλιση της αναγκαίας και με αποζημίωση γονικής άδειας, προκειμένου ο γονιός να συνδράμει το παιδί του, όσο η σχολική μονάδα είναι σε αναστολή,

2) υπάρχει  εγκύκλιος  για  την πλήρη αποζημίωση των  προκαταβολών για  τις  εκδρομές οι  οποίες  ακυρώνονται και  έχουν  δοθεί από  τους  γονείς των μαθητών και

3)  τονίζουμε ότι τα προληπτικά μέτρα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου δεν θα είναι αποτελεσματικά στο βαθμό που δεν συνοδεύονται  και   με   άλλα άμεσα μέτρα.

Για  τους  λόγους  αυτούς  και  για  το  γεγονός  ότι  είναι  θέμα  μείζονος  σημασίας  και  αγωνιάς 1000δων  γονέων   που   εκπροσωπούμε  ζητήσαμε άμεση  συνάντηση  για  την όποια  ποτέ  δεν  μας απάντησαν!!

Απέναντι σε όλα αυτά,  η ΑΣΓΜΕ, το τεταρτοβάθμιο θεσμικό πανελλαδικό όργανο των Συλλόγων Γονέων όλων των Δημόσιων Σχολείων που εκπροσωπεί  αντίστοιχα σχεδόν 300.000 μαθητές δε μένει αδρανής.

Καλούμε τους γονείς να βγάλουν τα συμπεράσματα τους και να δώσουν την απάντηση του στην Παράσταση  Διαμαρτυρίας  της Ομοσπονδίας Γονέων &  Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής  την Πέμπτη 12 Μάρτη, στις 9.00 π.μ. στο Υπουργείο Παιδείας.

Αθήνα  04.03.2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here