Καταδικάστηκε ο πρώην Δήμαρχος Πολίχνης Θεόδωρος Παπαδόπουλος σε 8 χρόνια κάθειρξη με αναστολή!!

0
542

Με οκτώ χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε στις 11/10/2013 ο πρώην Δήμαρχος Πολίχνης Θεόδωρος Παπαδόπουλος για διπλή πληρωμή εργολάβου που προκάλεσε ζημιά ύψους 930.000 ευρώ στο Δήμο.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για «απιστία στην υπηρεσία», αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ αθώωσε δύο πρώην υπαλλήλους του Δήμου για το ίδιο αδίκημα.

Το δικαστήριο αποφάσισε, σύμφωνα με το voria.gr, η έφεση του καταδικασθέντα να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα χωρίς την καταβολή χρηματικής εγγυοδοσίας 10.000 ευρώ, όπως πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας. Παράλληλα, αποφάσισε τη στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για τρία χρόνια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κατηγορούμενος υπέγραψε εντάλματα πληρωμής υπέρ εργολάβου καταβάλλοντας μέσα στο 2001 τα χρήματα για την εκτέλεση των εργασιών ανάπλασης διαφόρων περιοχών του Δήμου, ζημιώνοντας τον Δήμο κατά 930.000 ευρώ.

Το έργο άρχισε το Μάιο του 2001, όμως ο Δήμος, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, είχε ενημερωθεί από το Φεβρουάριο του ίδιου χρόνου από την Εθνική Τράπεζα πως ο εργολάβος είχε προεισπράξει τα χρήματα για το συγκεκριμένο έργο και οι δαπάνες του αποτελούσαν ενέχυρο υπέρ της τράπεζας.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here