Καταπέλτης ο Ανακριτής για το Μάτι…βλέπει ενδεχόμενο Δόλο!…

0
433

Εγκληματικά λάθη, «στοχευμένη» παραπληροφόρηση στους χειριστές των πυροσβεστικών εναέριων μέσων και…ανεξήγητη ολιγωρία από υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής «δείχνουν» τα νέα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 102 νεκρούς τα οποία επαναφέρουν το αίτημα του 6ου τακτικού ανακριτή Αθανάσιου Μαρνέρη για αναβάθμιση της κατηγορίας από πλημμέλημα σε κακούργημα και για άλλα πρόσωπα.

Επιμένει ο ανακριτής στη δίωξη για κακούργημα

Κρίσιμα έγγραφα που εντοπίστηκαν από τις εφόδους του ανακριτή στις αρμόδιες υπηρεσίες, απόρρητα σχεδιαγράμματα και ημερολόγια που καταγράφουν τον ακριβή χρόνο που «πέταξαν» τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, οδηγούν, όπως φαίνεται τον κ. Μαρνέρη να επανέλθει στο αίτημά του, το οποίο είχε απορριφθεί προ διμήνου από την Εισαγγελία, ζητώντας ν’ ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση κατά συρροή και έκθεση από την οποία προκλήθηκαν βαριές σωματικές βλάβες στους παθόντες.

Νέους κατηγορουμένους «φωτογραφίζουν» τα στοιχεία

Στο «κάδρο» των ποινικών ευθυνών αυτή τη φορά εκτιμάται ότι μπαίνουν, εκτός από ήδη κατηγορουμένους για την τραγωδία στο Μάτι και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής που μέχρι τώρα ήταν στο απυρόβλητο.

Καθοριστικές είναι οι καταθέσεις των χειριστών των εναέριων πυροσβεστικών μέσων που καταδεικνύουν τη μεγάλη καθυστέρηση στην έγκαιρη κινητοποίηση και αντιμετώπιση της πυρκαγιάς με δεδομένο ότι «γνώση της κατάστασης υπήρχε από τις 16:41 και εκ νέου ενημέρωση από τον αρμόδιο για την περιοχή του Νταού Πεντέλης Διοικητή του Πυροσβεστικού Σταθμού στις 16:54».

Τι αποκαλύπτουν οι πιλότοι

Ενδεικτικές ωστόσο της ολιγωρίας που κράτησε στο έδαφος εκείνα τα κρίσιμα λεπτά τα εναέρια μέσα είναι οι δύο συμπληρωματικές καταθέσεις που έλαβε ο ανακριτής, πριν από λίγες ημέρες.

Σε αυτές, ερωτώμενοι, με βάση τα δεδομένα που προκύπτουν με βάση νέα έγγραφα, ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του ενός εκ των πέντε σινούκ που πήρε εντολή να επιχειρήσει στην περιοχή της Πεντέλης, κατέθεσε ότι η απογείωση του από το αεροδρόμιο των Μεγάρων έγινε στις 18:10 και όχι στις 17.00, όπως αρχικά είχε ενημερωθεί από το ημερολόγιο πτήσεων.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here