Κατρούγκαλος: Έστειλε η Κυβέρνηση της ΝΔ το Predator στο Σουδάν;

0
333

-Οι Mυστικές πτήσεις του Cessna και οι Iσραηλινές υπηρεσίες…

-Τι συνδέει τον άγριο ανταγωνισμό για την εξουσία στο Σουδάν με το Σκάνδαλο Κατασκοπίας στην Ελλάδα.

Χαοτική είναι η κατάσταση στο Σουδάν, λόγω της Απόπειρας Πραξικοπήματος, με τον Bυλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κατρούγκαλο, να φέρνει στην επιφάνεια δημοσιεύματα, τα οποία δίνουν μια άλλη σημασία στα όσα συμβαίνουν στην αφρικανική χώρα.

Δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που αποκαλύφθηκε το Σκάνδαλο Κατασκοπίας στην Ελλάδα, με την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να παρακολουθεί πολιτικούς και δημοσιογράφους με το Predator.

Τότε είχε γίνει γνωστό ότι η χώρα μας είχε πουλήσει το λογισμικό και σε άλλες χώρες, αυτές ήταν η Μαδαγασκάρη και μία στην ανατολική και μία στη νοτιοανατολική Αφρική, σύμφωνα με το New York Times, το οποίο δεν κατονόμασε τις δύο τελευταίες.

Ωστόσο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε δημοσίευμα της ισραηλινής Haaretz η οποία «φωτογραφίζει» το Σουδάν και μάλιστα αναφέρεται σε πτήσεις που έγιναν με ένα…Cessna.

Τι αναφέρει ο Κατρούγκαλος:

«Έστειλε η Κυβέρνηση της ΝΔ το Predator στο Σουδάν; Ενέπλεξε, έστω έμμεσα, την Ελλάδα στον εμφύλιο στη χώρα; Θυμίζω ότι, κατά την Καθημερινή, πέρα από τη Μαδαγασκάρη (όπου την αποστολή του παράνομου λογισμικού επιβεβαίωσε το ΥΠΕΞ επισήμως στους New York Times), την ίδια περίοδο (Νοέμβριος 2021 ) άδεια παραχωρήθηκε και για την εξαγωγή σε δύο ακόμα χώρες, η μία στην ανατολική Αφρική.

Η Ισραηλινή Χάρετζ έγραφε ότι το Predator «στα χέρια του RSF θα γείρει την ισορροπία δυνάμεων υπέρ μιας αδίστακτης πρώην πολιτοφυλακής, φέρνοντας το Σουδάν ένα βήμα πιο κοντά σε μια ανοιχτή αντιπαράθεση με τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας και αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφυλίου πολέμου».

Γι’ αυτό το λόγο αρνείται η Κυβέρνηση, παρά το αίτημα μας στη Βουλή, να δημοσιοποιήσει το πόρισμα της Σχετικής ΕΔΕ;

Όπως και αν έχει, είναι απαράδεκτο η χώρα να έχει γίνει επιχειρηματικό εφαλτήριο για την εξαγωγή τόσο επικίνδυνης τεχνολογίας και ο κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να μην διερευνά το σκάνδαλο», αναφέρει ο Γ. Κατρούγκαλος σε ανάρτησή του.

Το δημοσίευμα της Haaretz.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here