Κατρούγκαλος: Η Ελλάδα να διεθνοποιήσει το ζήτημα των 92 προσφύγων στον Έβρο.

0
213

O πρώην Υπουργός  Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε λόγο για τις απαράδεκτες πρακτικές εργαλειοποίησης των προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

«Οι απαράδεκτες πρακτικές εργαλειοποίησης του πόνου προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία είναι απόλυτα καταδικαστέες. Η Ελλάδα πρέπει άμεσα να διεθνοποιήσει το ζήτημα των 92 προσφύγων στον Έβρο, σε ΟΗΕ και Ε.Ε. Δεν αρκεί το αίτημα στην Τουρκία να διερευνήσει το θέμα».

Υ.Γ. Οι Τούρκοι εγκατέλειψαν μετανάστες γυμνούς στον Έβρο.

Γροθιά στο στομάχι προκαλεί η φωτογραφία από διάσωση 92 παράνομων μεταναστών στον Έβρο τους οποίους εγκατέλειψαν γυμνούς στις όχθες του ποταμού Τούρκοι διακινητές.

Οι απάνθρωπες πρακτικές που χρησιμοποιεί η Τουρκία απέναντι σε μετανάστες επιβεβαιώνονται με την εν λόγω φωτογραφία, η οποία αποτυπώνει με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο την απάνθρωπη εργαλειοποίηση της ανθρώπινης δυστυχίας.

Συνολικά διασώθηκαν 92 παράνομοι μετανάστες από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία με τον Frontex.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η Τουρκία συνεχίζει απροκάλυπτα να εργαλειοποιεί μετανάστες, να παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα, να καταπατά το Διεθνές Δίκαιο.

«Χθες, η προκλητικότητά της ξεπέρασε κάθε όριο, όταν και Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, σε συνεργασία με τον frontex, διέσωσαν 92, συνολικά, παράνομους μετανάστες από τις όχθες του ποταμού Έβρου, οι οποίοι είχαν εγκαταλειφθεί στο σημείο εντελώς γυμνοί και χωρίς να φέρουν τον παραμικρό εξοπλισμό».

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, όπως οι ίδιοι δήλωσαν στους Έλληνες Αστυνομικούς, είχαν μεταφερθεί στον Έβρο με τρία οχήματα των Τουρκικών Αρχών, ενώ εν συνεχεία επιβιβάστηκαν σε πλαστικές λέμβους, για να διέλθουν στην Ελληνική πλευρά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here