ΚΕΡΑΥΝΟΙ Κοτζιά κατά της Κυβέρνησης για τα ελληνοτουρκικά! Βαρύτατες κατηγορίες για λάθη, αμέλεια και άγνοια!

0
451

Δριμύτατη κριτική στην εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης, ειδικά στα ελληνοτουρκικά άσκησε ο πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς μιλώντας στο «Kontra Channel και στους δημοσιογράφους Αναστασία Γιάμαλη και Σπύρο Σουρμελίδη.

«Αν αυτά που γίνονται σήμερα με τους Τούρκους να πετάνε πάνω από μεγάλα νησιά και από τον Έβρο, συνέβαιναν με τη κυβέρνηση Τσίπρα και με εμένα ΥΠΕΞ θα μας κρεμούσαν ανάποδα», είπε ο κ. Κοτζιάς.

Χαρακτήρισε την Τουρκία «νευρική, όπως ήταν η νευρική Γερμανία πριν από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο»  και απαντώντας σε ερώτηση για πιθανό θερμό επεισόδιο, είπε ότι:

«Ο κόσμος θα πρέπει να ανησυχεί μήπως ο κ. Ερντογάν πάρει όσα θέλει, χωρίς θερμό επεισόδιο. Κι αυτό, γιατί όπως είπε δεν μπορούμε να απαντάμε στις δηλώσεις και στις προκλήσεις των Τούρκων με γελάκια, όπως κάνουν υπουργοί της Κυβέρνησης».

Είπε ότι υπάρχουν σαφέστατες απαντήσεις στα όσα ισχυρίζονται οι Τούρκοι περί «αποστρατικοποίησης νησιών του Αιγαίου» και κάλεσε την Κυβέρνηση να δώσει αυτές τις απαντήσεις.

Κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι έχει εγκαταλείψει την Κύπρο.

Για το θέμα της Λιβύης, ο κ. Κοτζιάς αποκάλυψε ότι ως ΥΠΕΞ είχε αναπτύξει επαφές και με τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές και αποκάλυψε ότι υπήρχε συμφωνία για την εκπαίδευση της προεδρικής φρουράς της Λιβύης.

«Είχαμε σχέσεις και με τις δύο πλευρές. Η σημερινή Κυβέρνηση τα εγκατέλειψε όλα και τελικά δεν θα έχουμε τίποτα», είπε.

Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξης του Νίκου Κοτζιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here