Κλιμακώνονται οι Επιθέσεις κατά Καραμανλή: Πού στοχεύει το Μαξίμου;…του Βασίλη Σκουρή.

0
176

Η επιδίωξη είναι να στριμωχτεί πολιτικά και να αποδυναμωθεί ο πρώην Πρωθυπουργός είτε είναι υποψήφιος βουλευτής, είτε όχι-Ο Μητσοτάκης θέλει να κρατήσει το κόμμα ακόμα και αν χάσει τις εκλογές!-Τι διαμηνύεται.

Κλιμακώνονται οι επιθέσεις κατά Καραμανλή: Πού στοχεύει το Μαξίμου

Τη μετατροπή της Νέας Δημοκρατίας σε «Mητσοτακικό» κόμμα, είτε κερδίσει είτε χάσει τις επόμενες εκλογές, επιδιώκει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν είναι τυχαίο που τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν εκ νέου (χωρίς καμία αφορμή) τα δημοσιεύματα εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, με αρκετά «Kαραμανλικά» στελέχη να πιστεύουν ότι αυτό γίνεται με…«Eντολή Μαξίμου».

Η αλήθεια είναι πως στο Μαξίμου θέλουν-όσο είναι δυνατόν-«να ξεμπερδεύουν» με τον πρώην Πρωθυπουργό και το «Kαραμανλικό ρεύμα» στη ΝΔ, ώστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κατακτήσει πλήρως το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ένα κόμμα για το οποίο ο Αχιλλέας Καραμανλής έχει δηλώσει πως «όποιος και αν είναι αρχηγός το κόμμα θα παραμένει Καραμανλικό» και ένα κόμμα που θεώρησε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και την τριετία 1990-1993 απλώς ως…παρένθεση!

Αντιθέτως-και ιδίως από τη στιγμή που περιορίζονται ακόμα περισσότερο οι πιθανότητες για ένα σημαντικό Ευρωπαϊκό Πολιτικό Αξίωμα-ο Κυρ. Μητσοτάκης, στην περίπτωση που χάσει τις εκλογές, θα επιχειρήσει να κρατήσει το κόμμα, κόντρα στο αξίωμα πως «όποιος αρχηγός χάσει τις εκλογές φεύγει».

Ούτως ή άλλως, η συμμετοχή ή όχι του Κώστα Καραμανλή στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας κατά τις προσεχείς εκλογές αποτελούν μια κομβική ημερομηνία, με το Μαξίμου να επιδιώκει να στριμώξει τον πρώην Πρωθυπουργό, είτε αυτός είναι υποψήφιος, είτε όχι κατά τις προσεχείς εκλογές.

Αν δεν είναι υποψήφιος βουλευτής θα επιδιώξουν να επιρρίψουν τις ευθύνες για τυχόν ήττα. Αν είναι υποψήφιος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα θελήσουν μια «δήλωση» που θα εκθέτει τον πρώην Πρωθυπουργό και θα τον αποδυναμώνει-όπως ελπίζουν-για τυχόν εσωκομματικές εξελίξεις.

Στα Ανώγεια ο Κώστας Καραμανλής: Η παρέμβαση για τις παρακολουθήσεις και τα  εθνικά θέματα - Κρήτη - Νέα Κρήτη

Η αλήθεια ωστόσο είναι πως ο Κώστας Καραμανλής–και το γράφει αυτό ένας που του άσκησε από το «Έθνος» και την «Ημερησία» σκληρή κριτική (άλλες φορές δίκαιη και άλλες φορές άδικη) στην περίοδο που ήταν πρωθυπουργός και ουκ ολίγοι από τους σημερινούς του επικριτές τον…έγλυφαν-είναι μεγάλος πολιτικός και μεγάλος παίκτης. Ας μην υποτιμούν την τίμια συμπεριφορά του απέναντι στη σημερινή ηγεσία.

Αλήθεια, επίσης, είναι πως αν γινόταν σήμερα εκλογές ο Κώστας Καραμανλής δεν θα ήταν υποψήφιος βουλευτής. Επειδή, όμως, οι εκλογές θα διεξαχθούν-εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου-από τον προσεχή Μάρτιο και μετά, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα πράξει.

Αυτά-και διαψεύσεις…δεν δεχόμαστε!

Υ.Γ. Στελέχη της ΝΔ, πάντως, διαμηνύουν πως η…παράδοση δεν αλλάζει: «Ο αρχηγός δεν υπονομεύεται όσο και αν διαφωνείς μαζί του. Όποιος όμως χάσει εκλογές…φεύγει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here