ΚΟΛΑΦΟΣ για την αδιαφανή λίστα Πέτσα η Κομισιόν.

0
392

Με τις υπόλογες στην ΕΕ για φίμωση του Τύπου, Ουγγαρία και  Πολωνία, εξισώνει την Ελλάδα, η Ευρωπαία Επίτροπος για θέματα Διαφάνειας, Βέρα Γιούροβα σχετικά με την λίστα Πέτσα και την σκανδαλώδη κατανομή των πόρων στα φιλικά προς την Κυβέρνηση Μητσοτάκη ΜΜΕ.

«Δεν είναι μόνο Ελληνική περίπτωση. Το ίδιο κόλπο βλέπουμε και στην Ουγγαρία, στην Πολωνία, στην Σλοβενία. Κρατικό χρήμα μοιράζεται μόνο σε ΜΜΕ, που είναι πρόθυμα να υπηρετήσουν την κυβερνητική προπαγάνδα»…δήλωσε η Επίτροπος στην απάντηση της στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Κούλογλου κατά την διάρκεια ακροάσεώς της στην Διακομματική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τα ΜΜΕ, της οποίας είναι μέλος.

«Απέναντι σε αυτές τις πρακτικές χρειάζονται διαφανείς διαγωνισμοί και να μοιράζονται τα χρήματα αναλογικά και δίκαια. Γνωρίζουμε τι και που συμβαίνει, και σκοπεύουμε να ζητήσουμε να καταρτιστούν κατάλογοι με όσους συμμετέχουν σε ένα διαγωνισμό για κρατική επιχορήγηση και να υπάρχουν διαφανείς συμβάσεις ώστε να επιτυγχάνεται καλύτερος δημόσιος έλεγχος για το που πηγαίνει το κρατικό χρήμα»…επεσήμανε.

Η Επίτροπος τόνισε, ακόμη, ότι «πρέπει να προσέχουμε που πάνε τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Δεν πρέπει να παίζουμε τους χρήσιμους ηλίθιους για να κάνουν οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών προπαγάνδα».

Σημειωτέον ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υιοθέτησε ψήφισμα για την ενίσχυση της ελευθερίας του Τύπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο οποίο ενώ υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο της ερευνητικής δημοσιογραφίας και των ανεξάρτητων μέσων ενημερώσεως ζητάει από την Κομισιόν:

«Να αντιμετωπίσει τις απόπειρες των κυβερνήσεων των κρατών μελών να βλάψουν την ελευθερία και την πολυφωνία των μέσων ενημερώσεως, ως σοβαρή και συστηματική κατάχρηση εξουσίας και ως κάτι που αντίκειται στις θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ».

Επί πλέον, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει την χρήση των SLAPP, δηλαδή των αγωγών που μέσω της οικονομικής εξοντώσεως που προκαλούν, σκοπό έχουν να φιμώσουν τους ερευνητές δημοσιογράφους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here