Κορωνοϊός-Δικαίωμα και Υποχρέωση…του Nikou Markou

0
593

Η Κίνα έχει πληθυσμό 1.400.050.000

Η Ευρώπη έχει πληθυσμό 747.183.000, δηλαδή έχει το μισό πληθυσμό της Κίνας.

Τα κρούσματα κορονοϊού μέχρι σήμερα 22/03 είναι:

Στην Κίνα γύρω στα 81.054

Στην Ευρώπη περίπου 141.858 -στην μισή χρονική περίοδο και χωρίς αιφνιδιασμό όπως συνέβη στην Κίνα.

Άρα…

Κίνα: 1,4 δις πληθ. 81.054 κρούσματα.

Ευρώπη: 748 χιλ. πληθ. 141.858 κρούσματα.

Νέα κρούσματα στην Κίνα: +46 μόνο.

Νέα κρούσματα στην Ευρώπη: χιλιάδες…

Το ερώτημα που προκύπτει είναι, γιατί; Γιατί η Κίνα τα καταφέρνει;

Η απάντηση όσο κι αν πονάει, όσο κι αν μας κακοφαίνεται, όσο κι αν μας τσούζει, είναι μια και συγκεκριμένη:

ΔΙΟΤΙ Η ΚΙΝΑ «ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ» ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ. Για την ακρίβεια η μετατροπή στην Κίνα έχει συμβεί εδώ και δεκαετίες.

Όταν ο έλεγχος μιας κατάστασης ξεφεύγει η χάνεται, τότε βρισκόμαστε σε κρίση. Η άμεση επανάκτηση της κατάστασης και ο επανέλεγχος της, επιτυγχάνεται με ένα και μοναδικό τρόπο, με αντεπίθεση και καταστολή. Μας αρέσει δε μας αρέσει, αυτή είναι η αλήθεια.

Καλή είναι η δημοκρατία και η ελευθερία της άποψης όταν τα κρίσιμα προβλήματα μας είναι λυμένα, όμως σε περιόδους κρίσης π.χ. πολέμου ο στρατός είναι αυτός αναλαμβάνει δράση με διαταγές και υποχρεώσεις, όχι με επιλογές και δικαιώματα. Και αυτό που βιώνουμε σήμερα με τον κορωνοϊό είναι πόλεμος.

Έχει γονατίσει ολόκληρη η Ευρώπη, η Ιταλία και Ισπανία έχουν ξεκληριστεί και οι πολίτες τους ακόμα και σήμερα κυκλοφορούν έξω με συστάσεις περιορισμού -η κυκλοφορία είναι βέβαια μειωμένη, αλλά η χαλαρότητα συνεχίζεται…

-Γιατί υπάρχουν ακόμη και σήμερα άσκοπες μετακινήσεις εκεί, όπως λένε;

Διότι είναι δικαίωμα τους κάποιοι να πηγαινοέρχονται άσκοπα. Δεν είναι ξεκάθαρη Υποχρέωση τους να πειθαρχήσουν, όπως συνέβη στην περίπτωση της Κίνας.

Λένε, είναι ήρωες οι γιατροί και οι νοσηλευτές στην Ελλάδα για τις μάχες που δίνουν και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τις δίνουν.

Ξεχνάμε όμως πως, αν Μητσοτάκης δεν έπαιρνε εγκαίρως το μέτρα, οι γιατροί και νοσηλευτές δεν θα ήταν ήρωες, αλλά ναυαγοί.

Αν λοιπόν στην παρούσα φάση οι πράσινες και άσπρες μπλούζες είναι οι Ήρωες, τότε η κυβέρνηση είναι ο ήρωας των Ηρώων, ξεκάθαρα πράγματα.

Διότι, αν στην κρίση του κορωνοϊού η Κυβέρνηση της χώρας μας συμπεριφερόταν λίγο «χαλαρά ρε εσύ», κάπως πιο δημοκρατικά κλπ και άφηνε ανοιχτά τα σχολεία ακόμα μια εβδομάδα, αν ξέρω εγώ το συζητούσε με τους ΟΛΜΕδες και τα σχετικά, σήμερα θα είχε γίνει της πουτ@νας το κάγκελο, θα τρέχαμε και δεν θα φτάναμε.

Και μην μου πεις, όλες οι κυβερνήσεις αυτό θα έπρατταν αυτονόητο είναι, γιατί είδες τι έγινε στην Αγγλία με τις καθυστερήσεις.

Και για να εξηγούμε, δεν τους ψήφισα αλλά η αλήθεια να λέγεται.

Και ποια είναι η αλήθεια;

Είναι πως, όλα τα προηγούμενα μνημονιακά χρόνια μας έπιναν το αίμα και κανείς δεν αντιδρούσε, κανείς μας δεν έβγανε στους δρόμους, προτιμούσαμε τον καναπέ τότε και οχι το έξω.

Τώρα που πρέπει να μείνουμε μέσα και να μπαστακωθούμε στον καναπέ, το παίζουμε τσάμπα μάγκες και σουλατσαδόροι. Ας το δούμε εν πάση περιπτώσει και διαφορετικά, ευκαιρία είναι αυτή την περίοδο να αισθανθούμε τον φουκαρά συνάνθρωπο μας, που βρίσκεται στην φυλακή.

Για φαντάσου, αν δεν αντέχεις τώρα να μείνεις σπίτι, πως θα αισθανόσουν άραγε, αν έτρωγες κάνα δυο χρονάκια φυλακή χωρίς αναστολή, θα την πάλευες;

Ίσως, γι αυτά που γράφω, να με πεις υπερβολικό και ακραίο.

Όμως να θυμάσαι πως, αν ο ιός ξεφύγει, εσύ προσωπικά θα απαιτήσεις όχι μόνο η αστυνόμευση να γίνει Υποχρεωτική, αλλά να βγει ο στρατός στο δρόμο και όλοι μαζί να πολεμήσουμε υπεύθυνα και συντονισμένα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here