Κτίριο-Πρόκληση αξίας 1,3 δις ευρώ ο νέος πύργος της ΕΚΤ!!

0
180

Μια βόλτα στα κεντρικά γραφεία της ΕΚΤ….και θα μείνετε με ανοιχτό το στόμα. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει πολλάκις προκαλέσει αντιδράσεις σε μερίδα Ευρωπαίων πολιτών, ενίοτε στην πλειονότητά τους, για μια σειρά λόγων, για την πολιτική της, για την αδράνειά της όταν η κρίση κορυφωνόταν στο Νότο, για την εξάρτησή της από τα κελεύσματα των πολιτικών ταγών της Γερμανίας και του «σκληρού» Βορρά της Ευρώπης.

Σε κάθε περίπτωση η δράση της ΕΚΤ ήταν και είναι αντικείμενο κριτικής, συζητήσεων, ίσως και προβληματισμού. 

Ο πανάκριβος πύργος στην παλιά… λαχαναγορά!

{videobox}jsnK8MKOHH0{/videobox}

Αλλά καμία απόφαση ή κίνησή της μέχρι σήμερα δεν προκάλεσε τέτοιο σάλο και τόσο πρωτοφανείς αντιδράσεις σε μια μεγάλη μερίδα Ευρωπαίων πολιτών, όπως και μια τεράστια απορία και μια πικρή γεύση στους λαούς των χωρών-μελών της Ευρωζώνης που ταλανίζονται εδώ και χρόνια από την οικονομική κρίση, όσο η απόφασή της να μετακομίσει σε νέα γραφεία, ιδιόκτητα, για τα οποία μάλιστα ξόδεψε ποσό που κατ’ άλλους υπερβαίνει τα 1,3 και κατ’ άλλους τα 1,7 δις ευρώ!

Κι όλα αυτά εν μέσω κρίσης, καλπάζουσας ανεργίας σε μια σειρά χωρών της Ευρωζώνης και τριγμών στο ίδιο το ευρωσύστημα που υποτίθεται ότι ως κεντρική τράπεζα υποστηρίζει!

Ίσως ποτέ μέχρι σήμερα δεν ήταν τόσο μακριά από τις θέσεις του μέσου Ευρωπαίου πολίτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, όσο ήταν τη στιγμή που βρέθηκε πίσω από τα μικρόφωνα, στην τελετή εγκαινίων των νέων γραφείων της τράπεζας και ενόσω στους δρόμους γύρω από τα γραφεία, στην καρδιά της Φρανκφούρτης, χιλιάδες διαδηλωτές έσπαγαν μαγαζιά, έκαιγαν περιπολικά και διαμαρτύρονταν για την σπατάλη δισεκατομμυρίων δολαρίων σε…..«ντουβάρια» αντί σε κοινωνικές πολιτικές και σε τιθάσευση της φτώχειας και της πείνας στην ευρωπαϊκή ήπειρο!

Αντιπαρερχόμενος όλα αυτά ο κ. Ντράγκι, το βράδυ της 18ης Μαρτίου 2015, δήλωσε ευτυχής που εγκαινίασε τη «νέα στέγη της ΕΚΤ, ένα σύγχρονο κτίριο για μια σύγχρονη κεντρική τράπεζα»!

Στο παρακάτω βίντεο διακρίνεται επίσης και ο πρωτεργάτης του καταστροφικού PSI κ. Λουκάς Παπαδήμος!

{videobox}M3QSGXjd-vY{/videobox}

Για περισσότερα πατήστε ΕΔΩ……

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here