Κυκλοφοριακό χάος στην Κηφισιά!…..στο ΠΑΡΟΝ της Κυριακής 17/11/2013.

0
466

Ένα απίστευτο χάος και καθημερινό βασανιστήριο ζουν χιλιάδες οδηγοί που επιχειρούν να διασχίσουν την Κηφισιά για να πάνε προς την Ερυθραία, την Πολιτεία, την Εκάλη, τη Δροσιά κ.λπ., αφού χρειάζεται να κάνουν μεγάλους κύκλους (που πολλές φορές δεν οδηγούν πουθενά!), ενώ χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής πρέπει να οπλίζονται με υπομονή στην καθημερινή τους «εκστρατεία» για να φθάσουν στα σπίτια τους.

Το κυκλοφοριακό αυτό μπάχαλο έχει οδηγήσει και σε μεγάλη αύξηση των καυσαερίων σε περιοχές αμιγούς κατοικίας, οι δρόμοι των οποίων σήμερα θυμίζουν κεντρικές αρτηρίες.

Η Δημοτική Αρχή Κηφισιάς έχει τεράστιες ευθύνες για αυτό το κυκλοφοριακό κομφούζιο, το οποίο δείχνει να αδυνατεί να λύσει, αφού…..προσκρούει σε «πολιτικά δόντια» τεσσάρων πέντε ανθρώπων που κατάφεραν να…..διώξουν τα αυτοκίνητα από τους δρόμους όπου βρίσκονται τα σπίτια τους και να οδηγήσουν στη σημερινή κατάσταση, που έχει γίνει βραχνάς για ένα σωρό κόσμο.

Και το πιο απίστευτο είναι ότι, αν και υπάρχουν (μετά τις αντιδράσεις κατοίκων) αποφάσεις όπως του Συμβουλίου της Επικρατείας (αρ. 1115/2012), του Συνηγόρου του Πολίτη και της Περιφέρειας, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κηφισιάς κάνει ότι δεν καταλαβαίνει!

Και αυτό, όμως, έχει την εξήγησή του: Ο σημερινός νεοδημοκράτης Δήμαρχος στις τελευταίες εκλογές στηρίχθηκε από αυτούς που «απέκλεισαν» τους δρόμους τους και έστειλαν τους διερχόμενους να κάνουν «ταξίδια» για να περάσουν από την περιοχή.

Μάλιστα, μετέτρεψαν σε βασικούς οδικούς άξονες κάποιους μικρούς και στενούς δρόμους της Κηφισιάς, χαρακτηρισμένους «ήπιας κυκλοφορίας» (όπως, π.χ., τη Σαρανταπόρου), με αποτέλεσμα όσοι κατοικούν σε αυτούς να «παραμιλάνε».

Μετά τις αντιδράσεις, η Δημοτική Αρχή δέχεται να βάλει το θέμα σε…..διαβούλευση, αρνούμενη ωστόσο να πάρει πίσω τις αλλαγές, τις οποίες θεωρεί πια κομμάτια «αναβάθμισης της πόλης».

Κάτοικοι κλείνουν διαμαρτυρόμενοι δρόμους, οδηγοί αγανακτούν μποτιλιαρισμένοι και ο Δήμος εκπονεί μελέτες νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, που ξεκινούν όμως από τη λάθος βάση: «Μην αγγίξουμε τις επεμβάσεις που έγιναν».

Τι κι αν οι κάτοικοι μαζεύουν εκατοντάδες υπογραφές και στέλνουν υπομνήματα στον Δήμο; Ο έμμισθος νεοπροσληφθείς συγκοινωνιολόγος του Δήμου κάνει αλλεπάλληλες μελέτες, που όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά δημιουργούν και νέες αντιδράσεις.

Οι κάτοικοι στις διαβουλεύσεις που συγκαλεί ο δήμαρχος φωνάζουν ότι για τις αλλαγές που δημιούργησαν το πρόβλημα δεν υπήρξαν καν περιβαλλοντικές και κυκλοφοριακές μελέτες, αλλά αυτά αποτελούν…..ψιλά γράμματα για τη Δημοτική Αρχή. Στο μεταξύ, λόγω των αντιδράσεων, δημοτικοί σύμβουλοι που δεν θέλουν να επωμιστούν ευθύνες παίρνουν αποστάσεις.

Σημαντική εξέλιξη, όμως, είναι το ότι η Εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος κ. Ράικου, από την περασμένη Δευτέρα, άνοιξε τον φάκελο της χρηματοδότησης των έργων στην Κηφισιά, καλώντας να καταθέσουν και κάτοικοι οι οποίοι είχαν προχωρήσει στις σχετικές καταγγελίες.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here