Κωστής Χατζηδάκης: Θα τιμωρούνται όσοι παραμένουν άνεργοι-Ποινές από 3 μήνες έως 2 χρόνια.

0
434

«Ποινικό αδίκημα» η ανεργία!…Ποινές στους Ανέργους φέρνει με νόμο ο Κωστής Χατζηδάκης για τον ΟΑΕΔ!

Ένας άνεργος κινδυνεύει να λιμοκτονήσει αν δεν καταφέρει να «καταρτιστεί» σε κάποιο ιδιωτικό ΙΕΚ, που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη και δεν περάσει στις εξετάσεις πιστοποίησης. Δηλαδή η επιβίωσή του με τον νόμο του Χατζηδάκη θα εξαρτάται από το αν είναι κάλος στα μαθήματα!

Επίσης το απίστευτο tweet του Κωστή Χατζηδάκη για τον Αλέξη Τσίπρα και οι αλλαγές στον ΟΑΕΔ.

Ο Γιώργος Μαρκάκης, πρόεδρος ομοσπονδίας εργαζομένων στον Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) στο Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη.

Δείτε τις ποινές στο βίντεο:

Διαβάστε την ανάλυση από την καθηγήτρια Μαρία Καραμεσίνη:

Η τιμωρητέα αντιμετώπιση των ανέργων που επαγγέλλεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη κινείται στον αντίποδα της μεταρρύθμισης των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ

Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, που προωθεί την αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ μετονομάζοντάς τον σε Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) προκειμένου, σύμφωνα με τον υπ. Εργασίας, το νέο όνομα να σηματοδοτήσει «το τέλος μιας περιόδου και την έναρξη μιας νέας εποχής», μας υποχρεώνει να αξιολογήσουμε τις προτεινόμενες από την κυβέρνηση της Ν.Δ. θεσμικές αλλαγές, με βάση δύο παραμέτρους.

Αφενός τη μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που έλαβε χώρα στον Οργανισμό τα προηγούμενα χρόνια και τα επιτεύγματα επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, αφετέρου τις πολιτικές ανάγκες αναχαίτισης της διαφαινόμενης αύξησης της ανεργίας το επόμενο διάστημα λόγω των συνεπειών του πολέμου, της ενεργειακής κρίσης, της ακρίβειας και της φτωχοποίησης του πληθυσμού στην πορεία της οικονομίας, που έχει ήδη μπει σε φάση επιβράδυνσης, και στην απασχόληση, που ήδη σημείωσε κάμψη τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ.

Η τιμωρητική  λογική Χατζηδάκη.

Δουλειές ξανά»; Όχι για τους ανέργους...

Ας δούμε αναλυτικά τις δύο παραμέτρους, ξεκινώντας από τη δεύτερη. Ο κ. Χατζηδάκης βαφτίζει «τέλος περιόδου» και «νέα εποχή» την εκκαθάριση του μητρώου του ΟΑΕΔ από τους «πλασματικούς» ανέργους, κατηγορώντας ένα μέρος των εγγεγραμμένων ανέργων ως ρετιρέ-καταχραστές και ένα άλλο μέρος ως αδρανείς-βολεμένους, που όλοι εκμεταλλεύονται τις παροχές του Οργανισμού χωρίς να αναζητούν ενεργά εργασία.

Συγκεκριμένα, αξιοποιεί τους 40 χιλ. «πλούσιους» ανέργους, σε σύνολο 1,1 εκατομμυρίου εγγεγραμμένων στο μητρώο, για δημιουργία εντυπώσεων και περιορισμό των παροχών γενικότερα, παρ’ όλο που η κατάσταση ανεργίας είναι ανεξάρτητη του ύψους εισοδήματος και οι περισσότερες παροχές πλην του επιδόματος ανεργίας δίνονται με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

Ταυτόχρονα, κηρύσσει πόλεμο κατά των «πλασματικών ανέργων», με κίνητρα και κυρώσεις, σε έναν Οργανισμό που παραδοσιακά προσφέρει πολύ λίγες (και ακόμα λιγότερες κατάλληλες) θέσεις εργασίας στους ανέργους και μόνο μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης, ενώ το πλέγμα επιδομάτων και παροχών στους ανέργους είναι από τα λιγότερο γενναιόδωρα στην Ε.Ε. και δεν δημιουργεί αντικίνητρα για εργασία.

Διαβάστε την συνέχεια στην ΠΗΓΗ……….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here