Τζουζέπε Κόντε σε Γερμανία: «Δεν έχουμε ξεχάσει τις απαράδεκτες θυσίες στις οποίες υποχρεώθηκαν οι Έλληνες, βγάλτε κορωνο-ομόλογα».

0
521

Τα «κορωνο-ομόλογα» θα ήταν ο μόνος τρόπος για να στείλει η Ευρώπη το μήνυμα ότι είναι «συμπαγής και ενωμένη» δηλώνει ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Τη θέση του υπέρ της έκδοσης «κορωνο-ομολόγων» από την Ευρωπαϊκή Ένωση επαναλαμβάνει ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, εκφράζοντας επιφυλάξεις για τους όρους που θα επιβληθούν ως αντάλλαγμα για την στήριξη από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

«Δεν έχουμε ξεχάσει ότι οι Έλληνες υποχρεώθηκαν από την Γερμανία σε απαράδεκτες θυσίες προκειμένου να δανειστούν»… λέει χαρακτηριστικά.

«Δεν έχω πειστεί ότι οι όροι αυτή τη φορά θα είναι λιγότερο αυστηροί», δηλώνει ο κ. Κόντε σε συνέντευξή του στην «Sueddeutsche Zeitung»  και επαναλαμβάνει ότι τα «κορωνο-ομόλογα» θα ήταν ο μόνος τρόπος για να στείλει η Ευρώπη το μήνυμα ότι είναι «συμπαγής και ενωμένη». Αναφέρει μάλιστα ότι η Ιταλία βρέθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο να αντιμετωπίζει μόνη το ξέσπασμα του κορωνοϊού.

Η Ευρώπη θα χρειαστεί όλη τη «δύναμη πυρός» της προκειμένου να ξεπεράσει το ιστορικό σοκ που προκαλεί η κρίση του κορωνοϊού, προσθέτει ο Ιταλός πρωθυπουργός και, ενόψει της συνόδου κορυφής της ερχόμενης Πέμπτης, επαναλαμβάνει την έκκλησή του για κοινή ανάληψη χρέους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Βιώνουμε το ισχυρότερο σοκ μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και η Ευρώπη πρέπει να βρει μια απάντηση», δηλώνει και κάνει λόγο για την ανάγκη «πλήρους δύναμης πυρός» από την Ε.Ε., «με την έκδοση κοινών ομολόγων».

Σύμφωνα με τον Τζουζέπε Κόντε, η αντίθεση στα «κορωνο-ομόλογα» από την Γερμανία και την Ολλανδία «πρέπει να αλλάξει».

Υπενθυμίζει, μάλιστα, ότι η Ιταλία έχει επιδείξει ιστορικά αλληλεγγύη προς χώρες «οι οποίες βρίσκονταν στα ερείπια των εξελίξεων μιας περιόδου μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, βοηθώντας προκειμένου να αναπτυχθεί ένα όραμα για το μέλλον, από το οποίο προήλθε το ευρωπαϊκό εγχείρημα».

Δηλώνει, δε, αποφασισμένος να συνεχίσει να προωθεί την ιδέα ενός «κοινού, φιλόδοξου και δίκαιου οικονομικού εργαλείου» όπως τα «κορωνο-ομόλογα», τα οποία, όπως υποστηρίζει, δεν θα κοινωνικοποιήσουν προηγούμενα χρέη, αλλά θα είναι σχεδιασμένα ειδικά για την περίσταση και θα έχουν χρονικούς περιορισμούς.

Σημειώνει ακόμη ότι πολλές χώρες κοίταζαν μόνο το δικό τους συμφέρον. «Για παράδειγμα, το πλεόνασμα του εμπορικού ισοζυγίου της Γερμανίας είναι υψηλότερο από ό,τι προβλέπουν οι κανονισμοί της Ε.Ε. Με αυτό το πλεόνασμα, η Γερμανία δεν λειτουργεί ως ατμομηχανή, αλλά ως φρένο της Ευρώπης», υπογραμμίζει.

Πηγή gazzetta.gr

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ: Η ομολογία του πρωθυπουργού της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε ότι «Δεν έχουμε ξεχάσει ότι οι Έλληνες υποχρεώθηκαν από την Γερμανία σε απαράδεκτες θυσίες προκειμένου να δανειστούν» αποδεικνύει, πέραν πάσης αμφιβολίας,  ότι με τον  εκβιασμό απο την Γερμανία της υποχρεωτικής εφαρμογής από τον Αλέξη Τσίπρα, των άδικων μέτρων και αποφάσεων του δυσβάστακτου  τρίτου μνημονίου για την Ελλάδα το 2015, ο ίδιος εισέπραξε ευθέως μεγάλη πολιτική φθορά από τις αντιδράσεις των πολιτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here