Κόρες Πολιτικών – Ηθοποιοί!

0
1404

Άλλοι προτιμούν την σκηνή της πολιτικής κι άλλοι του θεάτρου. Τέχνη της Υποκριτικής και για τους δύο. Έτσι είναι η ζωή και μεταξύ μας, σαφώς πιο ειλικρινείς είναι οι καλλιτέχνες της θεατρικής σκηνής γιατί δίνουν την ψυχή τους σε αυτό που κάνουν, ενώ οι πολιτικοί, προσπαθούν να είναι καλοί ηθοποιοί για το…..κοινό τους.

Ποιοι είναι καλύτεροι λοιπόν; Και στο φινάλε, άμα δεν σ αρέσει το έργο ή ο ηθοποιός δεν πηγαίνεις να το δεις. Στην πολιτική όμως θες δεν θες, και το βλέπεις και σε αναγκάζουν σ αρέσει δε σ αρέσει, να συμμετάσχεις κιόλας.

Any way, αυτό το μικρό σχόλιο με πίκρα! Ξέφυγα όμως από το θέμα που είναι οι κόρες πολιτικών προσώπων που αρνήθηκαν ν ακολουθήσουν τη χρυσή καριέρα του γονιού και στράφηκαν στην καλλιτεχνία. 

Λένα Παπαληγούρα

Η Λένα Παπαληγούρα γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. είναι κόρη του τ. υπουργού Αναστάση Παπαληγούρα και της Ζαϊρας Ράλλη κι εγγονή του Γεωργίου Ράλλη. Σπούδασε στην Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης- Κάρολος Κουν και στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. 

Μένει στα Εξάρχεια, και λέει ότι έχει το σύνδρομο της γιαγιάς της , επειδή δεν απομακρύνεται πολύ από τη γύρω περιοχή του σπιτιού της. Θα ήθελε να έχει αδέλφια, φοβάται τη μοναξιά, θέλει να παντρευτεί και ν αποκτήσει παιδιά. Της αρέσει να την αναγνωρίζουν στο δρόμο κι ενοχλείται που ασχολούνται με την προσωπική της ζωή. Πέρσι τιμήθηκε με το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη».

Η κρίση στη χώρα μας της δημιουργεί ανασφάλεια, αλλά πρεσβεύει πως όταν γύρω σου δεν λειτουργεί τίποτα, μπορείς να δεις τι λειτουργεί στον εαυτό σου . Απεχθάνεται το φασισμό, τη βία, την αδικία. Αγαπά τα ταξίδια. Θαυμάζει τον πατέρα της γιατί δεν προδίδει τις αρχές του, τη μητέρα της για τη γενναιότητά της και τη θεία της για την αφοσίωσή της. 

Είναι λέει, επίμονη, δύσκολη, εύκολη, αναποφάσιστη, πιστή, Έχει πάρει μέρος σε πολλές κι αξιόλογες παραστάσεις, εντός κι εκτός Ελλάδος, έχει παίξει στο Piccolo Teatro στο Μιλάνο, τελευταία την «Αντιγόνη», στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. 

Στα γυρίσματα του σήριαλ «3ος Νόμος» η 28άχρονη Λένα γνωρίστηκε με τον 63άχρονο Πάνο Κοκκινόπουλο, με τον οποίο είναι δυο χρόνια μαζί . Μπορεί ν αποφασίσει και τρίτο…στεφάνι ο γνωστός σκηνοθέτης.

Τον Μάρτιο του 2014 θα είναι στο θέατρο Πορεία με τον Ακύλλα Καραζήση για το «Blasted» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου. Σε μια συνέντευξη απάντησε στην ερώτηση: αν ξαναγυρίζατε στη ζωή, τι θα θέλατε να είστε; -Φως…

Αγγελική Παπαθεμελή

Η Αγγελική Παπαθεμελή, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, είναι κόρη του τ. υπουργού Στέλιου Παπαθεμελή και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου «Εμπρός» το 1996. 

Έχει συνεργαστεί με πολλούς αξιόλογους σκηνοθέτες , έχει λάβει μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και ταινίες . Έχει βραβευτεί δύο φορές στα θεατρικά βραβεία του περιοδικού Αθηνόραμα, και το 2003 πήρε το βραβείο «Ελευθερία Σαπουντζή». 

Τώρα θα συμπρωταγωνιστήσει με τον Αγγλορώσσο χολυγουντιανό σταρ Στήβεν Μπέρκοφ στην ταινία του Κώστα Ζάππα, «Frankenstein: A Death Odyssey» βασισμένη στο best seller της Μαίρης Σέλλεϋ «Φράνκεστάιν» που θα γυριστεί εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα στα αγγλικά.

Αμαλία Αρσένη 

Το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά, αφού η ηθοποιός Αμαλία Αρσένη είναι εγγονή του Πέλλου και της Αλέκας Κατσέλη, και ανιψιά της Νόρας Κατσέλη.

Η όμορφη 23άχρονη κόρη των τ. υπουργών Γεράσιμου Αρσένη και Λούκας Κατσέλη – που εκτός από Οικονομικά σπούδασε και θέατρο – ένοιωθε απέχθεια για την πολιτική από το δημοτικό, όταν ήταν ο πατέρας της υπουργός Παιδείας κι έβλεπε στην τηλεόραση να καίνε ομοίωμα του. 

Σπούδασε κλασικό θέατρο στο London Academy of Music και θέατρο και κινηματογράφο στο Smith College της Μασαχουσέτης. Τις σπουδές στην Αμερική δεν δίστασε να διακόψει – έχοντας τη σύμφωνη γνώμη των καθηγητών της – πέρσι για να λάβει μέρος στο έργο «Στάλερχοφ» του Φραντς Χάβερ Κρετς. 

Αφού πέρασε από ακρόαση επιλέχθηκε από τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, στο θέατρο του Νέου Κόσμου, και κατάφερε να δείξει το ταλέντο της. 

Η ίδια εξομολογήθηκε στο τέλος της πρεμιέρας, ότι πολύ θα ήθελε να ζούσαν και να την καμάρωναν κι ο παππούς της κι η γιαγιά της. Μετά και τη συμμετοχή της στο Φεστιβάλ Φιλίππων στο Έτος Καβάφη, ετοίμασε βαλίτσες για το μεταπτυχιακό της στο Λονδίνο στη RADA στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης. 

Δεν θα πάει όμως μόνη της αλλά θα την ακολουθήσει ο επί τριετίας αγαπημένος της Σπύρος Κοκκώσης που κάνει σπουδές οικονομικών . Η Αμαλία Αρσένη έχει τρεις πολύ μεγαλύτερους ετεροθαλείς αδελφούς που κι εκείνοι έχουν κάποια σχέση με την τέχνη.

Γεωργιάννα Νταλάρα

Αναμφισβήτητα την καλλιτεχνική της φλέβα κληρονόμησε η 25άχρονη Γεωργιάννα Νταλάρα από τον πατέρα της που του μοιάζει πολύ . Όπως κι εκείνος λατρεύει τη μουσική (παίζει κιθάρα και πιάνο), τη θάλασσα, είναι τελειομανής, έχει πολύ ενέργεια, και τρομερή όρεξη για επανάληψη της πρόβας.

Με τον πατέρα της τραγουδούσαν μαζί . Από μικρή είχε μια εσωτερική νευρικότητα λέει , που μπορούσε να πειθαρχήσει μόνον μέσα από το θέατρο και το χορό. Η Γεωργιάννα φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Brown του Ρόουντ Άιλαντ και τέλειωσε σε τρία αντί σε τέσσερα χρόνια , κατακτώντας διπλό πτυχίο ,μελετώντας σκληρά Θεωρητική Ανάλυση Θεατρολογίας, υποκριτική, χορό και τραγούδι. 

Στη συνέχεια έπαιξε στην Επίδαυρο στις «Όρνιθες» του Χατζάκη (στο χορό) και στον «Ορέστη» (Ερμιόνη) του Χουβαρδά. Έπειτα συνέχισε στο Λος Άντζελες για να πάρει Master of Fine Arts. 

Κι ενώ όλοι περίμεναν το επόμενο βήμα της στο Χόλυγουντ, εκείνη στις καλοκαιρινές διακοπές στην Πάρο το 2011 έκανε πολιτικό γάμο με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Μίλτο Σωτηριάδη, γιο του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου – ιδρυτή του θεάτρου του Νέου Κόσμου – και της μεταφράστριας Κοραλίας Σωτηριάδου, αφού περίμενε ήδη το πρώτο της παιδί. 

Το φθινόπωρο το ζευγάρι μετακόμισε στο Λονδίνο για μεταπτυχιακά στην υποκριτική και σκηνοθεσία στη RADA και τον περασμένο Απρίλιο απέκτησαν και το δεύτερο παιδάκι τους. 

Άντζελα Σιδηροπούλου

Η Άντζελα Σιδηροπούλου είναι κόρη της βουλευτού Κατερίνας Παπακώστα και του στρατηγού Θεόδωρου Σιδηρόπουλου. 

Η μητέρα της είναι μια δυναμική παρουσία στην ελληνική Βουλή με συγκροτημένες παρεμβάσεις αλλά και καλλιτεχνικές ευαισθησίες, αφού αγαπά το θέατρο και τη μουσική. Φαίνεται πως αυτή η αγάπη της επηρέασε και την όμορφη Άντζελα να στραφεί προς την υποκριτική , φοιτώντας στην Σχολή Δραματικής Τέχνης Νέου Ελληνικού Θεάτρου του Γιώργου Αρμένη.

Σύμφωνα με τους συμφοιτητές της έχει ταλέντο, είναι επιμελής κι εργατική , ενώ η πολιτική δεν την ενδιαφέρει. Οι καθηγητές και οι συμφοιτητές της δεν έχουν παρά μόνον καλά λόγια να πουν για τη μελαχρινή, εντυπωσιακή Άντζελα.

Σ' αυτή της την προσπάθεια, είχε τη στήριξη της οικογένειάς της. Τελευταία μάλιστα έλαβε μέρος σε μια ανοιχτή παράσταση που δόθηκε στο Σύνταγμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here