ΜΕΓΑ Σκάνδαλο στην Κύπρο: Τέλος στα «χρυσά διαβατήρια»-Αποχή από τα καθήκοντα του ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής.

0
600

Το Υπουργικό Συμβούλιο κατόπιν πρότασης του Υπουργών Οικονομικών και του Υπουργού Εσωτερικών αποφάσισε την κατάργηση του παρόντος Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος (ΚΕΠ), δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

Η πρόταση των δύο Υπουργών βασίστηκε στις διαχρονικές αδυναμίες και στην καταχρηστική εκμετάλλευση που έτυχαν οι πρόνοιες του προγράμματος, ανέφερε ο κ. Κούσιος σε δηλώσεις μετά το πέρας έκτακτης συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Είπε επίσης ότι η κατάργηση του προγράμματος έχει ισχύ από 1 Νοεμβρίου 2020.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ακόμη ότι η Κυβέρνηση θα εξετάσει συνολικά την πολιτική της για ενθάρρυνση των επενδύσεων μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που γίνεται από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Σε ερώτηση αν θα γίνει καινούργιο πρόγραμμα, απάντησε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί πρώτα η έρευνα από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα είδαν τον φως της δημοσιότητας με το βίντεο του Al Jazeera ο Εκπρόσωπος είπε ότι δεν θέλει να προβεί σε άλλη δήλωση.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

Υ.Γ. Φτάνει πια, αρκετά τους έχουμε ανεχθεί! Πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες δΥιασύρουν την Κύπρο…του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η κατάργηση ενός προγράμματος, η αυτοκατάργηση της Κυπριακής κυβέρνησης και «αυτή είναι η Κύπρος…»

Ντροπή και αηδία μόνο πρέπει να αισθανθεί κάποιος παρακολουθώντας το βίντεο του Al Jazeera για την Κύπρο σε σχέση με το θέμα των πολιτογραφήσεων.

Οι πρωταγωνιστές, «αντιπρόσωποι του λαού», διαμεσολαβούντες και λοιποί, παρουσιάζονταν έτοιμοι να προσφέρουν «διευκολύνσεις» για να παραδοθεί διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας σε κάποιο ξένο, που είχε κάποια…προβληματάκια.

Φαινόμενα παρατεταμένης παρακμής. Παρακμιακές εικόνες, μιας χώρας που είναι αιχμάλωτη των παθογενειών. Είναι το χαρακτηριστικό ενός συστήματος που προ πολλού έπρεπε να καταρρεύσει αλλά κάποιοι- φευ- το συγκρατούν.

Η υπόθεση με τα cypruspapers θα συντηρείται στον ορίζοντα όσο τα στοιχεία υπάρχουν και επιβεβαιώνουν τις κομπίνες, που έχουν γίνει από κάποιους. Κάθε φορά στην…επικαιρότητα είναι άλλοι. Η παρέα μεγαλώνει.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστο αστείο και μυαλό δεν βάζουν κάποιοι. Από τη σημαία ευκαιρίας, στα διαβατήρια ευκαιρίας και πρώτου ξεπουλήματος. Και οι πολιτογραφήσεις, που έσωσαν λένε την οικονομία και φούσκωσαν τα πορτοφόλια μερικών, λίγων, είναι όπως πολλές φορές αναφέρθηκε «Πρόγραμμα προοπτικής».

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…….

Υ.Γ.1. Παραιτήθηκε ο Κύπριος Επίτροπος Πολιτογραφήσεων μετά το σκάνδαλο των αλλοδαπών επενδυτών.

Την παραίτησή του από την θέση του Επιτρόπου της Ερευνητικής Επιτροπής Πολιτογραφήσεων υπέβαλε ο Κώστας Παμπαλλής.

Όπως γνωστοποίησε μέσω γραπτής δήλωσης ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης, στην θέση του παραιτηθέντα διορίζεται η Δήμητρα Καλογήρου, Πρόεδρος της Επιτρoπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Γεν. Εισαγγελέα:

«Μετά από την επιστολή παραίτησης, για προσωπικούς λόγους, του κ. Κώστα Παμπαλλή, με ημερομηνία 13 Οκτωβρίου 2020, από τη θέση του Επιτρόπου της Ερευνητικής Επιτροπής που διορίσθηκε με σκοπό τη διερεύνηση όλων των περιπτώσεων των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών από το 2007 μέχρι και την 17η Αυγούστου 2020, ημερομηνία δημοσίευσης του νέου νομοθετικού πλαισίου που διέπει το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, αποφάσισα όπως στη θέση του διορίσω την κα Δήμητρα Καλογήρου, Πρόεδρο της Επιτρoπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.

Δήμητρα Καλογήρου,  Πρόεδρος της Επιτρoπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.

Ο νενομισμένος όρκος της κας Καλογήρου ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας θα δοθεί αμέσως μετά από τη δημοσίευση του σχετικού Διατάγματος στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here