Κύριε Δήμαρχε……με ντροπιάσατε!

0
453

Το Σάββατο, είχα φιλοξενούμενους ένα φιλικό ζευγάρι και ως σωστός Κηφισιώτης….κατά τις 9μμ τους πρότεινα να πάμε μια βόλτα στο κέντρο και να περπατήσουμε, μια που επιβάλλεται από την ιατρική για τους μεσήλικες, όπως εγώ. Πήγαμε λοιπόν προς την Πλατεία.

Ελεύθερο θέση στάθμευσης πουθενά! και πρότεινα να πάμε στο Κεφαλάρι όπου πάρκαρα κάπου πάνω από την Χαρ. Τρικούπη και πήραμε τον ποδαρόδρομο προς τα κάτω, την οδό Δεληγιάννη.

Το κτίριο που στεγάζει τις σαρκοφάγους πίσω από τον πλάτανο της κεντρικής πλατείας της Κηφισιάς το 1920!

Αρχίζω να τους ξεναγώ, εδώ ήταν παλιά όλα τα καλά ξενοδοχεία, αυτό το ωραίο κτίριο ήταν το ξενοδοχείο Απέργη, πάμε να δείτε και την λιμνούλα μέσα στο πάρκο. Και εκεί περνώντας απέναντι από του Απέργη προς την εκκλησία, από τον μεγάλων διαστάσεων λευκό κάδο βγαίνει μια μπόχα που μας ακολούθησε στην μισή διαδρομή στο πάρκο!

Ενοχλημένος ο φίλος μου με ρωτά για τον Δήμαρχο που σε τόσο κεντρικό σημείο με εκατοντάδες ανθρώπους να γυροφέρνουν έχει αφήσει τον κάδο σε τέτοιο χάλι.

Σας δικαιολογώ κ. Δήμαρχε, ότι σε καλοκαίρι είμαστε……μάλλον έχετε μειωμένο προσωπικό λόγω διακοπών.

Παίρνουμε την κατηφόρα της οδού Κολοκοτρώνη, οι κυρίες χαζεύουν τις βιτρίνες ενώ εγώ τους αναφέρω πως ήταν αυτή η περιοχή στα μαθητικά μου χρόνια το 1970.

Φτάνουμε αισίως στην οδό Κασσαβέτη, τους λεω λίγο για τους ιστορικούς υπαίθριους κινηματογράφους Χλόη και Μπομπονιέρα και φυσικά για το ζαχαροπλαστείο του Βάρσου με τα περίφημα γαλακτοκομικά.

Το μάτι των φίλων πέφτει στα αρχαία απέναντι, οπότε αναγκαστικά τους πάω εκεί.

Δεύτερη επισήμανση για τον κ. Δήμαρχο!

Καλά δεν ντρέπεστε στην κεντρική σας πλατεία να έχετε αυτές τις σαρκοφάγους σ΄ αυτό το βρωμερό κτίριο με τζάμια ακαθάριστα από την εποχή της κατασκευής των σαρκοφάγων!…..με υγρασίες, με γκράφιτι, χωρίς φωτισμό, χωρίς μια πινακίδα και με αυτό το κλειστό περίπτερο να κόβει τελείως την θέα προς τον χώρο των αρχαίων.

Και πάλι δικαιολογώ την κατάσταση. Δεν φταιει ο Δήμαρχος, εδώ μπλέκεται και το Υπουργείο Πολιτισμού και η γνωστή γραφειοκρατία.

Δυστυχώς για εμάς, βλέπουν και τα «φυλακισμένα αρχαία» πίσω από τα συρματοπλέγματα, πίσω από το περίπτερο, οπότε αρχίζει πάλι η κατηγορία.
Μα τι μας λες. Ωραίος σεβασμός στην πολιτιστική σας κληρονομιά.

Να τους χαίρεστε τους υπεύθυνους σας!

Πάμε στον Πλάτανο και πριν την στάση ο όγκος των σκουπιδιών πάνω από το ύψος μας, δίπλα σε δεκάδες νεολαίους που περιμένουν τα τοπικά λεωφορεία.

Και αυτό δεν αφήνεται ασχολίαστο.

Μα κυκλοφορείτε μέσα σε αυτή την κατάσταση χωρίς να διαμαρτύρεστε;; Τι να σας πω άξιοι της μοίρας σας είστε.

Δεν μπορώ να απαντήσω και τι να πω άλλωστε;;

Συνεχίζουμε στην οδό Παναγίτσας, όπου η κυρία σκοντάφτει σε μια πλάκα του πεζοδρομίου που είναι σηκωμένη και γυρίζει το πόδι της!

Σκασμένος εγώ, αγανακτισμένος ο σύζυγος μου λεει: Πάμε να φέρουμε το αυτοκίνητο, αφού δεν μπορούσε η φίλη μου να περπατήσει.

Πάμε αμίλητοι μέχρι πάνω και σκέφτομαι:

«με ντροπιάσατε κ. Δήμαρχε, δεν είναι αυτή η Κηφισιά μας. Είναι αυτή που την καταντήσατε αγνώριστη, με τους κακούς συνεργάτες σας και την κακή αυτή εικόνα της δυστυχώς την έδειξα σε φίλους μου!»

Για να δείτε τις λεζάντες των παρακάτω φωτό για το αγνώριστο κτίριο των σαρκοφάγων και τις εγκαταλελειμμένες αρχαιότητες της Κηφισιάς, κάντε κλικ πάνω στην κάθε μία ξεχωριστά:

{joomplucat:31 limit=6}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here