Κύριε Υπουργέ Παιδείας μην μας αντιμετωπίζεται σαν εχθρούς σας. Δεν είμαστε εχθροί είμαστε το μέλλον της χώρας.

0
354

Κύριε Υπουργέ Παιδείας,

Ως μαθήτρια του Επαγγελματικού Λυκείου Καλαμπάκας μετά την ανακοίνωση για την κατάργηση του κλάδου Υγείας και Πρόνοιας έχω την ανάγκη να σας αναφέρω ότι : είναι σκληρή και άδικη μια τέτοια απόφαση.

Εμείς οι μαθητές του ΕΠΑΛ έχοντας αποφασίσει για τον επαγγελματικό μας προσανατολισμό, έρχεται μια ανακοίνωση που μας κόβει τα φτερά.

\Φτωχά παιδιά με πραγματικές ανάγκες για επιβίωση παλεύουμε καθημερινά να πετύχουμε τα όνειρα μας παλεύοντας για την κατάκτηση ενός επαγγέλματος.

Μαθητές που δεν έχουμε την δυνατότητα να πληρώσουμε ιδιωτικές σχολές και ιδιωτικά σχολεία. Τι θα κάνουμε; τι ελπίδα έχουμε; πότε και με ποίο τρόπο θα προλάβουμε να ενταχθούμε σε νέα μαθήματα και σε νέες κατευθύνσεις; Σε άλλους κλάδους η σε άλλα σχολεία; Γιατί μας αναγκάζεται να αλλάξουμε κατευθύνσεις;

Είμαστε μια γενιά ξεκρέμαστη .Μια γενιά που με κάθε τρόπο την καταστρέφεται καθημερινά. Θεωρείτε πως τέτοιες επενδύσεις και πρωτοβουλίες σηματοδοτούν μια νέα εποχή για την πόλη και τη χώρα γενικότερα .(αυτά ήταν τα λόγια σας στα εγκαίνια της ΙΕΚ ΑΚΜΗ).

Με τα λόγια σας αυτά επαινείτε τις ιδιωτικές σχολές απορρίπτοντας τις δημόσιες ,ξεγράφεται έτσι το δημόσιο τομέα.

Ασκείται βία στα όνειρα μας και στις ζωές μας .Θέλετε να μετατρέψετε τη γενιά μας σε φτηνά εργατικά χέρια με πτυχία που δεν έχουν έχουνε αντίκρισμα βάζοντας μας στο τριπάκι του ανταγωνισμού πληρώνοντας μια ζωή για παραπάνω πτυχία και παραπάνω γνώσεις για να μπορέσουμε να βρούμε μια δουλειά με τρεις και εξήντα χωρίς ασφάλεια και σύνταξη.

Για πόσο ακόμα πιστεύεται ότι μπορούμε να αντέξουμε αυτό το σάπιο σας σύστημα; Είναι δυνατόν να πιστεύεται σε μια ανάπτυξη της Ελλάδος ενώ πατάτε τη νεολαία έξω από Πανεπιστήμια και ΤΕΙ πλασάροντας σαν λύση τον ιδιωτικό τομέα;

Μετά λοιπόν την απόφαση σας να καταργήσετε τον κλάδο Υγείας και Πρόνοιας ,σας γνωστοποιώ τις δυσκολίες όλων των μαθητών της γενιάς μου (απόφοιτοι Α’ Λυκείου ΕΠΑΛ) που θα αναγκαστούμε να κατευθυνθούμε σε άλλους κλάδους χωρίς την επιθυμία μας ή διαφορετικά να αλλάξουμε σχολείο .
Δεν είναι άδικο αυτό; Από τη στιγμή που έχουμε ένα τόσο καλό κλάδο με εργαστήρια άριστα εξοπλισμένα και με εξειδικευμένους καθηγητές;

Σας επισημαίνω ότι στα περισσότερα επαγγελματικά λύκεια οι μαθητές επιλέγουν το κλάδο Υγείας και Πρόνοιας και τώρα τόσο παιδιά μας αφήνετε στο αέρα.

Κύριε Υπουργέ Παιδείας μην μας αντιμετωπίζεται σαν εχθρούς σας .Δεν είμαστε εχθροί είμαστε το μέλλον της χώρας.

Περιμένω απάντησή σας ,
Γούλα Αλεξάνδρα μαθήτρια του ΕΠΑΛ
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here