Κύρτσος vs Μητσοτάκης για ακόμα μια φορά!

0
242

Αποτυχημένος  Όρμπαν ο Μητσοτάκης…

Τα πυρά του εξαπέλυσε εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη για ακόμα μια φορά ο Γιώργος Κύρτσος σε άρθρο του στο «ieidhseis», προχωρώντας σε μια σύγκριση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Ούγγρο ομόλογό του.

Ο Κύρτσος συνέκρινε τον Μητσοτάκη με τον Όρμπαν, ωστόσο σημείωσε ορισμένες διαφορές του. Αναφερόμενος στη διακυβέρνηση Όρμπαν μίλησε για ξεκάθαρα αυταρχικό πολιτικό χαρακτήρα που δεν μπαίνει στη διαδικασία να μασκαρεύεται φορώντας νεοφιλελεύθερο προσωπείο.

«Αντίθετα ο Μητσοτάκης αυτοπροβάλλεται σαν εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού φιλελευθερισμού ενώ η πολιτική του στα ΜΜΕ είναι ένα μείγμα βαλκανικής μιζέριας και μετά-σοβιετικού αυταρχισμού»…σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια έκανε λόγο για επιτυχημένη οικονομική πολιτική από πλευράς του Ούγγρου Πρωθυπουργού. «Ο Μητσοτάκης έχει μόνο τις αυταρχικές μεθόδους και τα…«mitsotanomics» με τα οποία στηρίζει δυναμικά συγκεκριμένα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα-όπως τη Novartis και τους κυρίαρχους του φυσικού αερίου-σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος», σημείωσε για να κλείσει λέγοντας πως: «Για αυτό θεωρώ τον Μητσοτάκη αποτυχημένο Όρμπαν».

Η προβολή των νεοναζιστών του Τάγματος Αζόφ έδειξε τη γελοιότητα του επιτελικού κράτους…

Για εξευτελισμό της χώρας και «γελοιότητα του επιτελικού κράτους» κάνει λόγο ο Ευρωβουλευτής και προσφάτως διαγραφείς από τη ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος αναφορικά με την ομιλία μελών του ακροδεξιού Τάγματος Αζόφ στη Βουλή μετά τη σημερινή ομιλία του Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Γιώργος Κύρτσος συνεχίζοντας την κριτική του, σημείωσε με ανάρτησή του ότι «η προβολή των νεοναζιστών του τάγματος Αζόφ μέσα από ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή, έδειξε γελοιότητα επιτελικού κράτους».

«Πρωθυπουργός, Μαξίμου-Λευκός Οίκος, Πρόεδρος Βουλής-Υπηρεσίες Υπ. Εξωτερικών-Διπλωματική Υπηρεσία, Κυβέρνηση 58 υπουργών, δεν φρόντισαν να μη ξεφτιλιστεί η Ελλάδα»…πρόσθεσε ο ίδιος.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Κύρτσου:

«Η προβολή των νεοναζιστών του τάγματος Αζόφ μέσα από ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή, έδειξε γελοιότητα επιτελικού κράτους.

Πρωθυπουργός, Μαξίμου-Λευκός Οίκος, Πρόεδρος Βουλής-Υπηρεσίες Υπ. Εξωτερικών-Διπλωματική Υπηρεσία, Κυβέρνηση 58 υπουργών, δεν φρόντισαν να μη ξεφτιλιστεί η Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται ότι την έντονη αντίδρασή τους στην ομιλία των δύο μελών του Ναζιστικού Τάγματος Αζόφ, εξέφρασαν ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς αλλά και σύσσωμη η αντιπολίτευση, με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα να κάνει λόγο για «ιστορική ντροπή».

Ωστόσο, και παρά την πρωτοφανή πρόκληση της παρουσίας μελών ναζιστικών οργανώσεων στην Ελληνική Βουλή, το Μέγαρο Μαξίμου επιχείρησε να δικαιολογήσει το ναζιστικό τάγμα με το ψευδό-επιχείρημα πως έχει ενσωματωθεί στον Ουκρανικό στρατό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here