Κώστας Καραμανλής: Δικαίωμα…του Γιώργου Λακόπουλου.

0
340

Είναι δικαίωμά του να φέρει στο προσκήνιο την άρρηκτη σχέση του Καραμανλή με τη χώρα και τη ΝΔ.

Στήνει ο Μητσοτάκης στις πλάτες της ΝΔ- που τον ανέδειξε αρχηγό της και Πρωθυπουργό- ΙΧ κόμμα που θα ενεργοποιηθεί την επομένη της εκλογικής ήττας;

Υπάρχουν ενδείξεις εφαρμοσμένου Μητσοτακισμού: αν δεν μπορείς να ελέγχεις το κόμμα, διάσπασέ το. Αν δεν μπορείς ούτε αυτό, φτιάξε ένα δικό σου.

Το έκαναν ο πατέρας του και η αδελφή του…

Μια ένδειξη είναι τα ανεμομαζώματα με τα οποία στελεχώνει τις κυβερνήσεις του, σε βάρος των βουλευτών της ΝΔ που τον στηρίζουν στη Βουλή. Μια άλλη ότι ετοιμάζει και τον…διάδοχό του, ώστε σόι να πάει το βασίλειο.

Η πιο ισχυρή, είναι η συστηματική παράλειψη αναφορών στον ιδρυτή της ΝΔ. Συνιστά ιστορική απρέπεια και εσωκομματική ασέβεια.

Το έκανε πάλι, εγκαινιάζοντας την έκθεση για την Eλληνογαλλική φιλία-που θεμελιώθηκε από τον Ζισκάρ Ντ’ Εστέν και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Το κάνει ενιαυσίως στη ΔΕΘ και στην επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Για την οποία πάλι καλά που δεν είπε ότι οφείλεται στον πατέρα Μητσοτάκη, όπως υπονοούσε συχνά ο μακαρίτης.

Ο Κυριάκος αναφέρεται πάντα στον Ελευθέριο Βενιζέλο -που ήταν της… αντίπαλης παράταξης- και ποτέ στον Καραμανλή, που η ΝΔ θεωρεί «Εθνάρχη».

Όταν βλέπεις το λύκο δεν χρειάζεται να ψάχνεις για τις πατημασιές του. Το θέμα είναι τι κάνει γι’ αυτό η ΝΔ.

-Βράζει πάλι, σύμφωνα με το, πάντα έγκυρο, ρεπορτάζ του ημέτερου Βασίλη Σκουρή.

-Βράζει, αλλά δεν χύνεται.

-Βράζει απλώς στο ζουμί της.

Οι βουλευτές και τα στελέχη της καταπίνουν τη γλώσσα τους σε μια προσβολή. Μια ιστορική διαγραφή, ανήθικη πολιτικά.

Δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς; Ίσως, αλλά όχι όλοι. Οι πάντες θα χειροκροτήσουν, με ανακούφιση, αν μιλήσουν οι δυο Καραμανλήδες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο ένας δεν πρόκειται. Είναι απασχολημένος ως υπουργός Δημοσίων Έργων τύπου Άδωνη: έχει τον τίτλο αλλά όχι και τις αρμοδιότητες.

Ο πρώην Πρωθυπουργός όμως δεν είναι απλώς συγγενής του ιδρυτή. Είναι επίγονος και θεματοφύλακας του Καραμανλισμού.

Με 12 χρόνια στην ηγεσία – τα μισά ως Πρωθυπουργός – έχει περισσότερα ένσημα από τον Μητσοτάκη στη ΝΔ. Ευλόγως η βάση της οποίας τον αναγνωρίζει πάντα ως παραταξιάρχη.

Ο Καραμανλής έδειξε ως τώρα προσωπική αξιοπρέπεια, πολιτική ευθύνη, υποδειγματική κομματική συμπεριφορά και δημοκρατικό ήθος με το δόγμα: ο Μητσοτάκης κέρδισε στις κάλπες.

Θα ήταν ο τελευταίος που θα τον υπονόμευε- παρ’ ότι από μια άποψη «βαρύνεται» για την ανάδειξή του στην ηγεσία.

Εδώ όμως δεν πρόκειται για αμφισβήτηση, αλλά για αποκατάσταση-πέραν την ΝΔ. Δεν αφορά την κυβέρνηση και τον Μητσοτάκη, αλλά την Ιστορία…

Είναι δικαίωμά του να φέρει στο προσκήνιο την άρρηκτη σχέση του Καραμανλή με τη χώρα και τη ΝΔ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here