ALERT: «Λίστα Πέτσα» από την Ευρώπη…από την Μαρία Παναγιώτου. Συνεργασία στην έρευνα: Εμμανουέλλα Τσουδερού.

0
438

Κονδύλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε Ελληνικές Μιντιακές Επιχειρήσεις αλλά και σε «παράγοντες διαμόρφωσης της κοινής γνώμης», με σκοπό τον επηρεασμό των λαών και χωρίς διαφανή κριτήρια για τη…μοιρασιά.

Ακόμη μία λίστα τύπου…Πέτσα φαίνεται πως εκκολάπτεται σχεδόν στο παρασκήνιο και πιθανόν να σηματοδοτήσει ακόμη μία άνιση κατανομή πόρων σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, χωρίς σαφή και συγκεκριμένα κριτήρια.

Μόνο που αυτή τη φορά τα χρήματα θα προέρχονται από Ευρωπαϊκά κονδύλια και η άνιση κατανομή θα έχει τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στόχος θα είναι, φυσικά, και αυτή τη φορά ο επηρεασμός της κοινής γνώμης προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις, με το αζημίωτο βεβαίως.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που πρόκειται να προσγειώσει χιλιάδες ευρώ σε Ελληνικές Μιντιακές Επιχειρήσεις στην Ελλάδα αλλά και σε «παράγοντες διαμόρφωσης της κοινής γνώμης», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση (σ.σ.: θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε κάποια στιγμή πώς γίνεται κανείς παράγοντας διαμόρφωσης της κοινής γνώμης), δεν είναι ακριβώς μυστικό, υπό την έννοια ότι ο σχετικός διαγωνισμός δημοσιεύτηκε στη σελίδα της Αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μόνο που, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς με ένα απλό ψάξιμο στο διαδίκτυο, δεν προβλήθηκε ιδιαιτέρως. Το βασικό θέμα, ωστόσο, δεν είναι στενά πόσα χρήματα θα λάβουν οι επιχειρήσεις, αλλά πώς θα μοιραστούν αυτά τα χρήματα.

Τα κονδύλια για τα οποία μιλάμε αφορούν συγκεκριμένα ένα γνωστό εδώ και χρόνια πρόγραμμα που ονομάζεται Europe Direct και «τρέχει» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βασικός στόχος του οποίου είναι να παρέχει στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενημέρωση για θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

«Το δίκτυο των κέντρων πληροφόρησης Europe Direct αποτελεί ένα από τα βασικότερα εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενημέρωση των Ευρωπαίων πολιτών σχετικά με την Ε.Ε.» αναφέρουν πολλά Ελληνικά site που διαφημίζουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here