«Λευκός Καπνός» στις εχθροπραξίες-Η Ουκρανία πάει στην Λευκορωσία για διαπραγματεύσεις.

0
271

Διπλωματικός πυρετός επικρατεί την τελευταία ώρα ώστε Ουκρανία και Ρωσία να οδηγηθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να υπάρξει κατάπαυση του πυρός.

Ενώ συνεχίζονται οι μάχες σε Κίεβο και στις περισσότερες πόλεις της Ουκρανίας, με το τελεσίγραφο (σ.σ από μεριάς της Ρωσικής Κυβέρνησης) για να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων να λήγει, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα Ρωσικά ΜΜΕ, μετά το τηλεφώνημα Ζελέσνκι με Λουκασένκο, ο Ουκρανός πρόεδρος συμφώνησε να αποσταλεί ουκρανική αντιπροσωπεία στη Λευκορωσία για την έναρξη διαπραγματεύσεων.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής της επίσημης Ρωσικής αντιπροσωπείας των διαπραγματευτών και βοηθός του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, όσο και η Ουκρανική προεδρία που ανέφερε σήμερα πως αποδέχθηκε τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία, που θα πραγματοποιηθούν στα σύνορα με τη Λευκορωσία, κοντά στο Τσερνομπίλ, μια απόφαση που ελήφθη μετά τη μεσολάβηση του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Η συγκεκριμένη είδηση, στην οποία θα συζητηθεί και η κατάπαυση πυρός, ήρθε λίγο πριν εκπνεύσει η Ρωσική διορία στους Ουκρανούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here