Λεφτά υπάρχουν…..και για ξένες ΜΚΟ!

0
178

Eπειδή ο ΓΑΠ ήθελε να παριστάνει τον «large» και να δείξει ότι στη πράξη ισχύει το «λεφτά υπάρχουν», την πλήρωνε η χώρα. Άλλη μια αποκάλυψη έρχεται στο φως της δημοσιότητας με τις αμαρτωλές ΜΚΟ.

Έξι εκατομμύρια ευρώ κόστισε στην Ελλάδα η προώθηση της γαλλικής γλώσσας την τριετία 2010-2012, όταν η χώρα μας βρισκόταν στο ζενίθ της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με στοιχεία που είναι γνωστά κυρίως μέσω της «Διαύγειας», όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», από το 2011 έως σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι, κατέθεσε στον λογαριασμό του ΔΟΓ στην τράπεζα ΒΝΡ της γαλλικής πρωτεύουσας σχεδόν 6 εκατ. ευρώ.

Από αυτά: τα 5.519.912 ευρώ «ως μέρος της τακτικής συνεισφοράς της Ελλάδας στον ΔΟΓ» και εκτάκτως 500.000 ευρώ το 2010 ως «ελληνική συμμετοχή σε δράσεις για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών προγραμμάτων προς όφελος των λιγότερο ανεπτυγμένων χωρών – μελών του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας».

Στις υποχρεώσεις της χώρας προστίθενται και 830 ευρώ τα οποία πρόσφατα κατέβαλε το ΥΠΕΞ για την πληρωμή «ισόποσης δαπάνης» για τα έξοδα επίσημου γεύματος σε πρέσβεις του ΔΟΓ στην πρεσβεία της Τεχεράνης στην Αθήνα.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here