Ληστεία στη Μονοκατοικία του πρώην Αντιδημάρχου Γιάννη Παντελεάκη στην Κηφισιά.

0
194

«Είμαστε καλά! Ευτυχώς αυτοί που μπήκαν στο σπίτι μας δεν μας κτύπησαν και δεν βιαιοπράγησαν. Ήταν ήρεμοι και προσπάθησαν να κάνουν και μας να μην ανησυχούμε και μας πρόσφεραν να πιούμε νερό!»…μας είπε ο Γιάννης Παντελεάκης, πρώην Αντιδήμαρχος Κηφισιάς, όταν τον ρωτήσαμε για την επίθεση που δέχτηκε στο σπίτι του στην Πολιτεία, πριν λίγες μέρες, το βράδυ της 14ης Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε ο Αντιδήμαρχος στο Τμήμα Ασφάλειας Κηφισιάς, οι ληστές γνώριζαν για το χρηματοκιβώτιο και αυτός ήταν και ο λόγος της εισβολής τους.

Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις των θυμάτων, στις 23:50 το βράδυ της Δευτέρας, ξαφνικά ο Αντιδήμαρχος άκουσε δυνατό θόρυβο στην πόρτα του δωματίου του. Πριν προλάβει να σηκωθεί από το κρεβάτι, η πόρτα έσπασε και τέσσερεις κουκουλοφόροι-ένας μάλιστα με αιχμηρή μεταλλική λάμα και ένας άλλος με κατσαβίδι-εισέβαλλαν στο υπνοδωμάτιο του.

Έπεσαν πάνω του και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν. Την ίδια ώρα, ο ένας από τους δράστες ακινητοποιούσε τον δεύτερο αδελφό, ο οποίος βρισκόταν στο υπνοδωμάτιό του. Στη συνέχεια άρχισαν να ψάχνουν και για τον τρίτο αδελφό. Μετά από πέντε λεπτά επέστρεψαν με το 3ο θύμα και τους έβαλαν όλους σε ένα δωμάτιο.

Οι δράστες φορούσαν κουκούλες, ιατρικές μάσκες, μαύρα ρούχα, και γάντια στα χέρια για να μην αφήσουν αποτυπώματα.

Οι ληστές αμέσως τους ρώτησαν που έχουν το χρηματοκιβώτιο και τα θύματα τους απάντησαν ότι έχουν μόνο 1.000 ευρώ στο σπίτι. Η απάντηση εξόργισε τους κακοποιούς, λέγοντας ονομαστικά στον έναν αδελφό, ότι ήρθαν αποκλειστικά για το χρηματοκιβώτιο που ξέρουν ότι έχουν!

Τα αδέλφια φοβήθηκαν, και τους οδήγησαν σε μια από τις κρεβατοκάμαρες, όπου ξεκλείδωσαν το εντοιχισμένο χρηματοκιβώτιο. Άρπαξαν όλα τα τιμαλφή, πολλά από τα οποία ήταν οικογενειακά κειμήλια και στη συνέχεια έφυγαν.

Φεύγοντας άρπαξαν από το χέρι του Αντιδημάρχου και ένα ακριβό ρολόι Rolex, αξίας 10.000 ευρώ, και 1.000 ευρώ που βρήκαν σε σακίδιο πλάτης.

Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά. Το κυριότερο είναι η ακεραιότητα τους και τα υπόλοιπα έπονται. Αυτό μας είπε και ο Γιάννης Παντελεάκης.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των θυμάτων, επρόκειτο για τρεις αδύνατους άνδρες και έναν εύσωμο, εκ των οποίων οι τρεις μιλούσαν καλά Ελληνικά και ο τέταρτος σπαστά Ελληνικά.

Να θυμίσουμε ότι ο Γιάννης Παντελεάκης είναι ο δεύτερος από τους Δημοτικούς μας Άρχοντες που πέφτει θύμα ληστείας. Στις αρχές της πρώτης του θητείας είχε υποστεί το ίδιο ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος με την οικογένειά του, στο σπίτι τους στην Κηφισιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here