Λιπομεταμόσχευση: Εκπληκτικά Αποτελέσματα που Διαρκούν!

0
224

Η Λιπομεταμόσχευση είναι η πιο εξελιγμένη και hot επέμβαση αυτή τη στιγμή στην Αμερική και εφαρμόζεται από τον Δρα Ζήση Μπουκουβάλα, ο οποίος και μας μιλά για αυτή, στα Κέντρα Πλαστικής, Επανορθωτικής Χειρουργικής και Laser Αναγέννηση.

-Τι είναι η Λιπομεταμόσχευση;

Η Λιπομεταμόσχευση είναι μια επαναστατική τεχνική η οποία πραγματοποιείται αποκλειστικά από εξειδικευμένους Πλαστικούς Χειρουργούς.

Στην Λιπομεταμόσχευση υπάρχουν 2 βασικά στάδια:

Το πρώτο στάδιο, είναι εκείνο της Λιποαναρρόφησης, κατά το οποίο αφαιρείται το ανεπιθύμητο τοπικό λίπος από το μέρος του σώματος όπου υπάρχει σε περίσσεια, όπως για παράδειγμα από το πρόσωπο, τον λαιμό (διπλοσάγωνο), την κοιλιά, τους γλουτούς, τους έσω και έξω μηρούς (ψωμάκια), τα γόνατα, τους αστραγάλους, κλπ.

Στο δεύτερο στάδιο, το λίπος που αφαιρέθηκε επανατοποθετείται σε διάφορα άλλα σημεία του σώματος που το χρειάζονται. Παραδείγματος χάριν, μπορεί ο πλαστικός χειρουργός να αφαιρέσει λίπος από την κοιλιά αν περισσεύει και να το επανατοποθετήσει στις γάμπες, αν δεν είναι καλλίγραμμες, ή σε κάποια άλλη περιοχή όπως στα χείλη, στο πρόσωπο για τον τονισμό των ζυγωματικών, στο στήθος κλπ.

-Πως γίνεται η Λιπομεταμόσχευση;

Η Λιπομεταμόσχευση γίνεται με επέμβαση υπό τοπική αναισθησία και μέθη. Έτσι, σύντομα μετά την επέμβαση, είστε σε θέση να επιστρέψετε στο σπίτι σας.

Στο στάδιο της λιποαναρρόφησης εγχέεται ειδικό διάλυμα τοπικής αναισθησίας στην περιοχή που επιθυμούμε να αφαιρέσουμε λίπος. Εν συνεχεία, αφαιρείται το λίπος με τη χρήση πολύ λεπτών εργαλείων (λιποαναρρόφηση υψηλής ευκρίνειας).

Κατόπιν τούτου το λίπος αφού υποστεί την κατάλληλη επεξεργασία, επανεισάγεται στο σώμα διορθώνοντας με ιδανικό τρόπο ζώνες ατέλειας ή βελτιώνοντας αισθητικά άλλες περιοχές (πχ. ζυγωματικά, ρυτίδες, κ.τ.λ.)

Είναι ασφαλής μέθοδος;

Η Λιπομεταμόσχευση είναι μια αξιοσημείωτα ασφαλής μέθοδος.  Κατ’ αρχάς γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη και όχι με γενική αναισθησία. Επειδή το λίπος είναι δικό μας υλικό, δεν υπάρχει περίπτωση εμφάνισης αλλεργίας.
Ακόμα και εάν υπάρξουν μελανιές αυτές είναι ελάχιστες και βρίσκονται κυρίως στα σημεία της λιποαναρρόφησης.

Το άμεσο μετεγχειρητικό οίδημα σύντομα απορροφάται από το σώμα. Στη Λιπομεταμόσχευση το αποτέλεσμα έχει πολύ μεγάλη διάρκεια. Με τις σύγχρονες τεχνικές όπου τα λιποκύτταρα που λαμβάνονται δεν κακοποιούνται και είναι απόλυτα ικανά προς μεταμόσχευση, μιλάμε για αποτελέσματα διάρκειας από 5 έως και 10 έτη ή ακόμα και παραπάνω.

– Σε ποιους απευθύνεται η Λιπομεταμόσχευση;

Η Λιπομεταμόσχευση αποτελεί ιδανική μέθοδο διόρθωσης ατελειών τόσο στο σώμα όσο και στο πρόσωπο, ιδιαίτερα αν θέλουμε αποτελέσματα με μακρά διάρκεια. Απευθύνεται σε άτομα που έχουν ενηλικιωθεί.

Με τη Λιπομεταμόσχευση επιτυγχάνουμε 2 στόχους ταυτόχρονα: αφαιρούμε το ανεπιθύμητο τοπικό λίπος ενισχύουμε αισθητικά περιοχές του προσώπου και του σώματος.

Είναι ιδανική και για τα άτομα που παρουσιάζουν αλλεργία σε υλικά που χρησιμοποιούνται για πλήρωση ρυτίδων (fillers), αλλά δεν απευθύνεται σε πολύ ισχνά άτομα ή σε ανθρώπους με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας.

– Ποια είναι η διαδικασία πριν την επέμβαση;

Λαμβάνεται ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό και ο ασθενής εξετάζεται προκειμένου να γίνει αξιολόγηση της κατάστασης του. Ο Δρ Μπουκουβάλας περιγράφει την όλη διαδικασία της επέμβασης και τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Συχνά λαμβάνονται φωτογραφίες (πριν και μετά την επέμβαση).

-Ποια είναι η διαδικασία μετά την επέμβαση;

Σύντομα μετά τη Λιπομεταμόσχευση το άτομο είναι σε πλήρη εγρήγορση και λειτουργικότητα. Δεν υπάρχουν συμπτώματα ναυτίας ή καταβολής μιας που δεν εφαρμόζεται γενική αλλά τοπική αναισθησία και μέθη. Η επιστροφή στο γραφείο γίνεται μέσα 1-2 ημέρες το πολύ.

-Μπορεί να εφαρμοστεί στην αυξητική στήθους;

Βεβαίως! Η Λιπομεταμόσχευση μπορεί να εφαρμοστεί οπουδήποτε στο πρόσωπο ή στο σώμα. Χρησιμοποιείται πολύ συχνά στην αυξητική στήθους όταν δεν είναι επιθυμητή η χρήση ενθεμάτων σιλικόνης ιδιαίτερα γιατί επιτυγχάνουμε ένα απόλυτα φυσικό τελικό αποτέλεσμα, τόσο σε εμφάνιση όσο και σε αίσθηση.

-Μπορεί να εφαρμοστεί και στην ανόρθωση γλουτών;

Βεβαίως! Η περιοχή των γλουτών αποτελεί ένα ακόμα συχνό σημείο εφαρμογής, ιδιαίτερα στα ανώτερα σημεία τους όπου η τοποθέτηση λίπους οδηγεί στην φυσική ανόρθωση αυτών.

-Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της Λιπομεταμόσχευσης στο πρόσωπο;

Η Λιπομεταμόσχευση βρίσκει ιδιαίτερη εφαρμογή στο πρόσωπο, και ιδιαίτερα στις ρινοπαρειακές αύλακες και τα ζυγωματικά. Σε αυτές τις περιοχές τα λιποκύτταρα υποκαθιστούν ιδιαίτερα επάξια κάθε άλλη μορφή υλικού, διότι τόσο με το φυσικό τους αποτέλεσμα όσο και με την μακρά τους διάρκεια διορθώσεως υπερέχουν ολοκληρωτικά.

– Λιπομεταμόσχευση και Βλαστοκύτταρα; 

Η Λιπομεταμόσχευση στην βάση της τεχνικής της συμπεριλαμβάνει μαζί με τα λιποκύτταρα και μεγάλο αριθμό βλαστοκυττάρων που αφθονούν στο ενδοθήλιο των αγγείων που πορεύονται μέσα στον λιπώδη ιστό.

Το λίπος που είναι πλούσιο σε βλαστοκύτταρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε περιοχές όπου βρίσκονται παλιές ουλές (μετεγχειρητικές ή μη), οδηγώντας σε πολύ μεγάλη βελτίωσή τους κάτι που αποτελεί ιδιαίτερα προσφιλή θεραπεία.

Άρα βλέπουμε ότι η λιπομεταμόσχευση εκτός από αισθητικά, μπορεί να δράσει και αναπλαστικά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here