Μέτρα με Καθυστέρηση για την κακοκαιρία: Το χάος στους δρόμους και η δοκιμασία της Κυβέρνησης…της Κατερίνας Κοκκαλιάρη.

0
285

Χάος σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, εγκλωβισμένοι οδηγοί για ώρες  στην Αττική οδό και διακοπές ρεύματος σε περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής (και όχι μόνο)  συνέθεταν χθες μια πρωτοφανή εικόνα.

Δεδομένο είναι πως η κακοκαιρία «Ελπίδα» χτύπησε με σφοδρότητα τη χώρα, ωστόσο αυτό ήταν κάτι για το οποίο είχαν εγκαίρως προειδοποιήσει οι μετεωρολόγοι.

Παρά το μπαράζ συσκέψεων που είχε προηγηθεί το Σαββατοκύριακο η κυβέρνηση έδειξε να αιφνιδιάζεται και να προχωρά με καθυστέρηση σε συγκεκριμένες κινήσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας.

Το λεγόμενο «επιτελικό κράτος» βρέθηκε στο στόχαστρο σύσσωμης της αντιπολίτευσης και είναι δεδομένο πως όταν σταματήσει η επέλαση του χιονιά θα πρέπει να γίνει μια σοβαρή συζήτηση για το τι έφταιξε.

Για την κυβέρνηση ήταν μια κρίσιμη δοκιμασία, καθώς ο τρόπος με τον οποίο είχε αντιμετωπίσει τα προηγούμενα χρόνια ακραία καιρικά φαινόμενα είχε δεχθεί έντονη αμφισβήτηση.

Δεν ήταν μόνο οι χειρισμοί που έγιναν στις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.  Ήταν και ο τρόπος με τον οποίο είχε αντιμετωπιστεί η περσινή κακοκαιρία Μήδεια, που είχε οδηγήσει σε διακοπές ρεύματος – πολυήμερες σε κάποιες περιπτώσεις – σε περιοχές της Αττικής.

Το πάθημα δεν έγινε μάθημα

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο ήθελαν να σταλεί μήνυμα πως το περσινό μάθημα έγινε μάθημα, ωστόσο η χθεσινή ημέρα με εγκλωβισμένους οδηγούς μια «ανάσα» από το Σύνταγμα έδειξε πως χρειάζονται να γίνουν ακόμα πολλά σε αυτό το πεδίο.

Δεν είναι μόνο ο αρχικός αιφνιδιασμός από το κυκλοφοριακό «έμφραγμα» είναι και το ότι οι αποφάσεις ανακοινώθηκαν με καθυστέρηση.

Υ.Γ. Ανάρτηση Τσίπρα μετά τα μεσάνυχτα: Δύσκολο να κοιμηθείς αυτό το βράδυ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here