Μέχρι που θα πάει η βαλίτσα της αντιπαράθεσης μεταξύ Βενιζέλου και Θεοχάρους;;

0
195

Φαίνεται πως η βαλίτσα της αντιπαράθεσης μεταξύ Ευάγγελου Βενιζέλου και Ελένης Θεοχάρους θα πάει αρκετά μακριά. Η ευρωβουλευτής επανήλθε χθες προκειμένου να απαντήσει στα όσα εις βάρος της ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κατά τη συζήτηση που έγινε πρόσφατα στην ελληνική Βουλή.

Σύμφωνα με την κ. Θεοχάρους, στις αναφορές του ο κ. Βενιζέλος προσπάθησε να καλύψει τα αδικαιολόγητα, εκσφενδονίζοντας εις βάρος της ψευδολογίες.

Η ευρωβουλευτής σημείωσε πως κατά την παρέμβασή της στο Ευρωκοινοβούλιο «ούτε κριτική άσκησα, ούτε κατηγορίες διετύπωσα εναντίον της Ελλάδας ή του ιδίου, αλλά έθεσα μίαν απλή ερώτηση προς τον ίδιο και προς τον κύριο Μπαρόσο, στην οποία δεν έχω λάβει ακόμη καμία απάντηση». Διαμήνυσε παράλληλα πως δεν είχε καμιά πρόθεση να διαταράξει τις σχέσεις Αθηνών-Λευκωσίας.

Περαιτέρω υπογράμμισε πως η ίδια δεν επεδίωξε να εμπλακεί «σε μικροπολιτικές-μικροκομματικές σκοπιμότητες είτε των Αθηνών είτε της Λευκωσίας και ποτέ δεν επεδίωξα να εξυπηρετήσω ιδιοτελή συμφέροντα, ούτε εξεδήλωσα «νοσηρή» πρόθεση να βλάψω τον κ. Βενιζέλο».

Επιστρέφω την ύβριν, αναφέρει η κ. Θεοχάρους, και καλεί τον κ. Βενιζέλο να «μη κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια». Τον καλεί επίσης να «ελέγξει τους πληροφοριοδότες του» καθώς όπως σημειώνει «δεν είμαστε όλοι οι ίδιοι». Επίσης τον καλεί «εάν δεν γνωρίζει τι είναι για μένα και την οικογένεια μου η Ελλάδα, ας φροντίσει να μάθει».

Στο στόχαστρο της κ. Θεοχάρους βρέθηκε ωστόσο αυτή τη φορά και το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών το οποίο, ούτε λίγο ούτε πολύ, θεωρεί συνυπεύθυνο για τη συμπεριφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Αναφέρει ότι «ο ΥΠΕΞ κρύβεται πίσω από τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου ότι εκφράζω προσωπικές θέσεις και όχι τις θέσεις του Κυπριακού ΥΠΕΞ ή του ΔΗΣΥ, ή της Κυβέρνησης. Θαυμάσια».

Συνεχίζει δε λέγοντας πως «είτε συμφωνούν οι ανωτέρω μαζί μου είτε όχι, ο κ. Βενιζέλος δεν απαλλάσσεται των ευθυνών του». Και καλεί το κυπριακό ΥΠΕΞ «να απαντήσει, αν συμφωνεί ή όχι με τις συνεχείς επιθέσεις Βενιζέλου εναντίον μου».

Την ίδια ώρα η κ. Θεοχάρους υπογραμμίζει πως η πρόσφατη επιστολή του Ιωάννη Κασουλίδη προς την Βαρόνη Άστον επιβεβαιώνει και επί της διαδικασίας και επί της ουσίας ότι υπήρξε ολιγωρία στο Συμβούλιο Σύνδεσης Τουρκίας-ΕΕ. Καλεί δε τον κ. Κασουλίδη, ο οποίος όπως αναφέρει την γνωρίζει καλά, να «αναλάβει τις ευθύνες του».

Τέλος, ξεκαθαρίζει πως η ίδια επιμένει σε μια θέση αρχής ότι «το τουρκικό έγγραφο πρέπει να επιστραφεί ως απαράδεκτο»!

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Πέντε άνδρες και μια γυναίκα, σύνολο 6 ευρωβουλευτές, όλη και όλη η αντιπροσωπία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ.

Και έτυχε το τουρκικό έγγραφο των 105 σελίδων που θεωρεί την Κ.Δ «defunct» και αντί να αντισταθούν όλοι με μια φωνή, και να προβούν στα δέοντα ενάντια στην τουρκική θρασύτητα, μόνη η Ελένη Θεοχάρους τόλμησε το αναμενόμενο από όλους. Για το κύριο θέμα για το οποίο έπρεπε να μιλήσουν, κανείς άλλος.

Εύγε, Ελένη Θεοχάρους. Δεν χρειάζεται να πει τίποτα άλλο κανείς.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here