Μήνυση 85 εκατ. δολάρια εναντίον του ποτού Red Bull για τον θάνατο ενός 33χρονου!

0
356

Η μητέρα ενός τριαντάχρονου έχει καταθέσει μήνυση 85 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον του ενεργειακού ποτού Red Bull καθώς ισχυρίζεται ότι στο ενεργειακό ποτό οφείλεται η θανάσιμη καρδιακή προσβολή του γιου της όπως αναφέρει η New York Daily News.

Το ποτό Red Bull έχει συνδεθεί με 9 θανάτους σε όλο τον κόσμο σύμφωνα με την καταγγελία, η οποία επικαλείται επιστημονικές μελέτες που βρίσκουν το ποτό να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τους ανθρώπους που ασκούνται και τους εφήβους.

Το ποτό έχει περίπου την ίδια ποσότητα καφεΐνης, όπως ένα φλιτζάνι του καφέ.

Ο δικηγόρος που κατέθεσε την αγωγή δήλωση πως εκτός από την καφεΐνη έχει έξτρα διεγερτικά που το καθιστούν διαφορετικό από ένα φλιτζάνι καφέ προσθέτοντας πως περιέχει και ένα αμινοξύ το οποίο ονομάζεται Ταυρίνη.

Ο γιος της γυναίκας που υπέβαλλε την μήνυση έπαιζε το Νοέμβριο του 2011 για περίπου 45 λεπτά μπάσκετ, μετά ήπιε Red Bull Και στη συνέχεια κατάρρευσε σύμφωνα με την Daily News. Η καρδιά του είχε σταματήσει.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ δημοσίευσε 21 εκθέσεις του περασμένου έτους σχετικά με το Red Bull. Οι εκθέσεις….περιλαμβάνουν κρίσεις πανικού , άγχος , πόνος στο στήθος, ζάλη και εμετό.

Οι εκθέσεις δεν έχουν, ωστόσο, δει αν οι άνθρωποι είχαν άλλα προβλήματα υγείας που θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει αυτά τα συμπτώματα.

Μια μελέτη του 2011 στο περιοδικό Pediatrics σχετικά με ενεργειακά ποτά όπως το Red Bull σημείωσε ότι η βαριά κατανάλωση καφεΐνης συνδέεται με επιληπτικές κρίσεις, μανία, εγκεφαλικό επεισόδιο, ακόμη και τον θάνατο.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here