Μία διαφορετική συνέντευξη από τον Αλέξη Τσίπρα.

0
561

Μια διαφορετική συνέντευξη παραχώρησε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στον «Alpha»  και τον Αντώνη Σρόιτερ αυτή τη φορά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για τις άγνωστες ιστορίες του Μαξίμου, για τα μελλοντικά του σχέδια, αλλά και για την οικογένεια του.

Το πρώτο τηλέφωνο που δέχθηκε ως πρωθυπουργός ήταν από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, επίσης ανέφερε «Το γραφείο του πρωθυπουργού είναι καταθλιπτικό. Πρέπει να πάει 13:00 για να το δει ο ήλιος, ενώ ξεκαθάρισε πως στο υπόγειο βρίσκεται το γραφείο Τύπου και δεν…..κρύβεται κάποιος.

Για τις προσωπικές του στιγμές στο Μαξίμου δήλωσε πως δεν έχει μείνει κανένα βράδυ εκεί και όταν θέλει να ξεκουραστεί ξαπλώνει στον καναπέ.

Στη συνέχεια μας αποκάλυψε ποια είναι η αγαπημένη του γωνιά μέσα στο γραφείο:

«Πολλές φορές νιώθω την ανάγκη να σταθώ εδώ και να ανοίξω το παράθυρο και απλά να κοιτάω έξω». Σε ερώτηση για το αν θέλει να… πηδήξει από το παράθυρο, είπε χαμογελώντας πως «και να πηδήξω δεν θα πάθω τίποτα, είναι πολύ χαμηλό. Στο παράθυρο θέλω να πάρω μια ανάσα και λίγο αέρα».

Δείχνοντας τις δυο άσπρες πολυθρόνες είπε: «Εδώ έχει καθίσει ο Ομπάμα, ο Πούτιν, ο Ολάντ, ο Μακρόν, η Μέρκελ», προτείνοντας στον Αντώνη Σρόιτερ να καθίσει και αυτός εκεί.

Όσο αφορά τα αντικείμενα πάνω στο γραφείο του ο πρωθυπουργός, μας έδειξε μια ξεφούσκωτη μπάλα μπάσκετ, ένα τασάκι με τον Τσε Γκεβάρα, και μια πένα δώρο του Μεντβέντεφ, αυτό που ξεχωρίζει όμως είναι μια ξύλινη προτομή Ινδιάνου, που του έκανε δώρο ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες.

Σχετικά με την οικογένεια του ο Αλέξης Τσίπρας είπε:

«Με τη Μπέτυ έχουμε κάνει μία πολύ μεγάλη δουλειά για τα παιδιά μας. Η Μπέτυ έχει κάνει πολύ μεγάλη δουλειά. Δουλέψαμε για να τους κάνουμε να αισθάνονται ότι αυτό που κάνει ο πατέρας τους δεν είναι τρομακτικό. Είναι σε μια θέση ευθύνης. Κάποιοι τον εκτιμούν. Κάποιοι τον αντιπαθούν».

Δεν θα ξεχάσει ποτέ την ερώτηση όπως είπε που του έκανε το παιδί του: «Γιατί μπαμπά έχεις καταστρέψει τη χώρα;». «Έχουμε καταφέρει, όμως, να τους εξηγήσουμε την δουλειά που κάνω. Βλέπουν τον πατέρα τους να τους συνοδεύει στο μπάσκετ, στις γιορτές, κ.λπ».

Απάντησε επίσης και στο γιατί τα παιδιά ενός πρωθυπουργού δεν μπορούν να πάνε σε ένα δημόσιο σχολείο: «Κάναμε ότι μπορούμε για να προστατευτούν. Δεν ξέρουμε αν θα πάνε Γυμνάσιο σε δημόσιο σχολείο. Εγώ πήγα σε δημόσιο Γυμνάσιο και ιδιωτικό δημοτικό. Θα είχα χάσει τη δυνατότητα να γνωρίσω την πραγματική ζωή αν πήγαινα σε κάποιο κολέγιο».

Αναφορικά με τη σύζυγό του, Μπέτυ Μπαζιάνα και για το κατά πόσο ανταποκρίνεται στα οικογενειακά του καθήκοντα, είπε χαριτολογώντας πως «είναι δυνατόν να μην τρώμε γκρίνια;».

«Πάντως οφείλω να ομολογήσω πως στις βασικές μου υποχρεώσεις ανταποκρίνομαι. Δεν έχει υπάρξει στιγμή που τα παιδιά μου να χρειαστεί να πάνε σε ένα γιατρό και να μην είμαι εκεί. Προσπαθώ να ιεραρχώ τις προτεραιότητες», απάντησε.

Τέλος ο πρωθυπουργός μίλησε για τα μελλοντικά του σχέδια μετά την πολιτική:

«Όταν μπήκα εδώ τα παιδιά μου ήταν πολύ μικρά. Αυτά τα χρόνια δεν είχα το προνόμιο να τα ζήσω τόσο κοντά. Ο άνθρωπος Αλέξης γιατί να μην ζήσει καλά. Αισθάνομαι, όμως, ότι έχω μια μεγάλη ευθύνη απέναντι στη χώρα, απέναντι στο λαό, απέναντι στην Αριστερά. Πρέπει να δώσω τη μάχη μέχρι τέλους για να πάει μπροστά ο λαός».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here