Μαίνεται η Κόντρα για τις «ΜΕΘ-VIP», ελλείψει πειστικής Κυβερνητικής απάντησης: Διαξιφισμοί Παγώνη-Γιαννάκου.

0
332

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση στη σκιά των καταγγελιών για «προώθηση» επώνυμων ασθενών σε ΜΕΘ πιο γρήγορα από άλλους ασθενείς που περιμένουν κρεβάτι. Ο διάλογος εξελίσσεται κυρίως στα Τήλε-παράθυρα, προφανέστατα ελλείψει πειστικής απάντησης από την κυβέρνηση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, διερωτήθηκε πώς μπορεί το υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει καθημερινά πληρότητα σε ΜΕΘ της τάξης του 97-98% την ώρα που 120 ασθενείς βρίσκονται διασωλημένοι σε απλές κλίνες.

«Δεν έχουμε καμία καταγγελία στην ΕΙΝΑΠ για κενές κλίνες ΜΕΘ. Για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές δεν υπάρχουν VIP ασθενείς. Στο κρεβάτι του νοσοκομείου όλοι είναι ίδιοι» απάντησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη καταλογίζοντάς του ότι δεν έχει καταλάβει τη διαδικασία και τονίζοντας πώς δεν γίνεται επιλογή ασθενών καθώς υπάρχουν κριτήρια.

Ο ίδιος επικαλέστηκε την περίπτωση του Μητροπολίτη Αγρινίου ο οποίος μόλις χρειάστηκε διασωλήνωση μέσα σε τρεις ώρες μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, την ώρα που 58χρονος, με υποκείμενα νοσήματα στο ίδιο νοσοκομείο, στο νοσοκομείο Αγρίνιου περίμενε επί πέντε μέρες διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ να αδειάσει κρεβάτι.

Το κατήγγειλε η σύζυγός του, ανάπηρη και η ίδια, και μόλις το θέμα αναδείχθηκε και μέσω της ΕΡΤ, τότε μόνο βρέθηκε κρεβάτι και πήγε στα Γιάννενα. Τότε γιατί δεν παρενέβη εισαγγελέας;»…είπε τονίζοντας πως δεν επιρρίπτει ευθύνες ή μομφές στους γιατρούς, απλά διαπιστώνει ότι προκύπτουν ερωτήματα για το πώς γίνεται η διαχείριση και κατανομή των κενών κλινών στο πληροφοριακών σύστημα.

«Έχουμε 705 δια-σωληνωμένους και οι ΜΕΘ είναι 647. Δεν μιλώ για VIP ΜΕΘ, αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι γιατί το υπουργείο δεν ανακοινώνει 100% πληρότητα, και γιατί όταν εμφανίζεται κάποιος επώνυμος βρίσκει πιο γρήγορα ΜΕΘ σε σχέση με άλλους που μπορεί να καταλήγουν στους θαλάμους»…είπε καταγγέλλοντας το υπουργείο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας ενώ παρέπεμψε και στον γ.γ. της ΟΕΝΓΕ κ. Παπανικολάου, ο οποίος, όπως σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, είχε κάνει λόγο για ΜΕΘ «καβάτζα» επικαλούμενος συγκεκριμένα στοιχεία.

Υ.Γ. ΜΕΘ για VIP: Σκίτσο Τάσος Αναστασίου.

Υ.Γ.1. Ξεσηκώνονται οι συγγενείς αποθανόντων εκτός ΜΕΘ μετά τις αποκαλύψεις.

«Ομάδα συγγενών αποθανόντων εκτός ΜΕΘ»  θα συγκροτήσει η κ. Μαρίνα Δημητρίου, ακροάτρια του Κόκκινου, που κατέθεσε σπαρακτικά την τραγική εμπειρία της απώλειας του αδελφού της δια-σωληνωμένου εκτός ΜΕΘ, στον @GTrapeziotis.

Μια τέτοια μαρτυρία ποτέ δεν είδαμε στα κανάλια…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here