Μαθήματα αυτοάμυνας για γυναίκες στην Κηφισιά!

0
162

Το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς «Δημήτριος Βικέλας» ανακοινώνει την έναρξη μαθημάτων αυτοάμυνας για γυναίκες «Women Combatives»

Τα περιστατικά βίαιων επιθέσεων σε γυναίκες με σκοπό την κλοπή, το ξυλοδαρμό, το βιασμό ή ακόμη και την αρπαγή ανηλίκων, δυστυχώς αυξάνουν καθημερινά.

Η πεποίθηση ότι οι κλασικές πολεμικές τέχνες της Άπω Ανατολής επαρκούν για την αντιμετώπιση καταστάσεων ωμής βίας είναι εγκληματική, αφού αυτές χαρακτηρίζονται κυρίως από το αθλητικό πνεύμα και, το χειρότερο, δίνουν την αίσθηση ψευδούς ασφάλειας και αυτοπεποίθησης, που την κρίσιμη στιγμή πιθανόν να οδηγήσει σε τραγικά αποτελέσματα.

Το πρόγραμμα αυτοάμυνας δρόμου για γυναίκες «Combatives» αποτελεί την πληρέστερη εκπαίδευση, εξειδικευμένη στο σωματότυπο και την ιδιοσυγκρασία των γυναικών και αποτελείται από εξαιρετικά απλές αλλά τρομερά αποτελεσματικές τεχνικές χτυπημάτων και ρίψεων και περιγράφεται συνοπτικά με τον όρο «επιθετική άμυνα».

Στις προπονήσεις ΔΕΝ μας ενδιαφέρει το ευ αγωνίζεσθε και η ευγενής άμιλλα, ΔΕΝ φοράμε όμοια ρούχα, ΔΕΝ ξεχωρίζουμε από τις χρωματιστές ζώνες. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να μάθουμε πως να εξαλείφουμε τον κίνδυνο και να γυρίζουμε σώοι στο σπίτι μας.

Το σύστημα «Combatives» αρχικά αναπτύχθηκε στα πεδία μάχης σώμα-με-σώμα (close quarters combat) του 2ου παγκοσμίου πολέμου και σήμερα αποτελεί τη βασική εκπαίδευση του Αμερικανικού και Βρετανικού στρατού.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Κηφισιάς στα τηλέφωνα 210 8012549, 213 2007205, 213 2007208.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here